Šeimininkus susirėmimo pradžioje akivaizdžiai kaustė įtampa, nes ne vienas jų prametė būdami visiški laisvi. Tuo metu „Maccabi“ vyrai jautėsi drąsiau, ypač atakuodami iš tolimos distancijos. Itin daug nemalonumų privirė puolėjas Jarellas Martinas, vien per pirmą pusę sušveitęs 12 taškų. Po dviejų kėlinių 42:45 priekyje buvo svečiai.

Po pertraukos aikštėje įsivyravo gynyba, bet tai tiko „Žalgiriui“. Po sunkių Lauryno Biručio ir Igno Brazdeikio taškų kauniečiai atsidūrė priekyje (58:54), bet kosminį metimą iš savo aikštės pusės smeigė Wade'as Baldwinas – 58:57.

Nepaisant to, įpusėjus lemiamam ketvirčiui žaliai-balti vis dar pirmavo – 65:61. Vis dėlto likus žaisti minutę švieslentėje buvo visiška lygybė – 67:67. Tuomet vieną baudą iš dviejų realizavo Isaiah Tayloras, o W. Baldwinas bandymas išplėšti pergalę saviškiams tikslo nepasiekė – 68:67.

Nugalėtojų gretose dviženkliu rezultatyvumu išsiskyrė tik Rolandas Šmitas ir I. Tayloras, atitinkamai atseikėję 13 ir 12 taškų. 9 taškus parūpino I. Brazdeikis, 8 – Arnas Butkevičius.

Priešininkams dvigubą dublį surinko W. Baldwinas, sukaupęs 12 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Rungtynės:

Kauno „Žalgiris“ – Tel Avivo „Maccabi“ 68:67 (17:17, 25:28, 14:7, 12:15).

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas 13 (5/6 dvitaškiai, 1/3 tritaškis, 4 per. kam.), Isaiah Tayloras 12 (4/7 dvitaškiai, 1/4 tritaškis, 1/2 bauda), Ignas Brazdeikis 9 (4/8 dvitaškiai, 0/4 tritaškių, 1/2 bauda), Arnas Butkevičius 8 (3/4 dvitaškiai, 0/6 tritaškių, 2/2 baudos, 6 atk. kam., 4 rez. perd., 2 per. kam.), Achille Polonara 7 (5 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 6, Lukas Lekavičius 5 (2 per. kam.), Kevarriusas Hayesas (6 atk. kam.) ir Tomas Dimša po 3, Laurynas Birutis 2 taškai. Karolis Lukošiūnas (5 min.) taškų nepelnė, o Dovydas Giedraitis nežaidė.

„Maccabi“: Wade'as Baldwinas (4/10 dvitaškiai, 1/7 tritaškis, 1/2 bauda, 10 rez. perd.) ir Jarellas Martinas (3/5 tritaškiai) po 12, Lorenzo Brownas ir Joshas Nebo po 11, Jake'as Cohenas 10, Bonzie Colsonas ir Romanas Sorkinas po 4, Darrunas Hilliardas 3 taškai.

Po trečios iš eilės pasiektos pergalės kauniečiai vis atkakliau kabinasi į atkrintamąsias varžybas – visgi jie ir toliau rikiuojasi pirmi už brūkšnio, nes vėlų ketvirtadienį nesulaukė gerų žinių nei iš Stambulo, nei iš Vitorijos, kur pergales pasiėmė tiek „Fenerbahče“ (19-14), tiek ir „Baskonia“ (18-15).

Paskutiniame ture „Baskonia“ vyks į Graikiją pas reguliariojo sezono nugalėtojo titulą medžiojantį Pirėjo „Olympiakos“ (23-10), o „Žalgiris“ keliaus į Vokietija, kur aplankys iš tolesnės kovos jau eliminuotą Miuncheno „Bayern“ (11-22). Jei baskai pralaimės, o kauniečiai laimės, būten pastarieji kils aukštyn, į aštuonetą.

Žalgiriečiams dar tinka ir pora kitų variantų: sulaukti arba dviejų iš eilės Belgrado „Partizan“ nesėkmių (liko mačai su „Monaco“ ir Atėnų „Panathinaikos“), arba/ir „Fenerbahče“ paslydimo prieš Belgrado „Crveną zvezdą“.

O „Maccabi“ net po pralaimėjimo jau gali būti ramus bei tikras dėl to, kad liks pirmajame aštuonete.

Pirmame rate žaliai-balti apmaudžiai krito Tel Avive minimaliu skirtumu 83:84 po to, kai lemiamos atakos metu Keenanas Evansas nusimetė kamuolį Arnui Butkevičiui, o šis, nors ir pataikė akrobatinį metimą, bet padarė tai jau nuaidėjus finalinei sirenai.

Kadangi dabar abiejų komandų tarpusavio dvikovų balansas (1-1, +-0 tšk.), lemiančiuoju svertu surinkus po vienodai pergalių taptų bendras įmestų ir praleistų taškų skirtumas, o jis gerokai solidesnis „Maccabi“ stovyklos – +84 ir -38.

Makabiečiai finišuos akistata Tel Avive su Madrido „Real“ (22-10).



Bet kokiu atveju, žalgiriečiams reikia laimėti likusį finalą – su „Bayern“ svečiuose. Nors net ir tada jokių garantijų nebūtų, reiktų laukti pagrindinių konkurentų malonės.

Penktadienį Eurolygoje numatyti trys susitikimai: „Panathinaikos“ – Berlyno ALBA, Milano „Olimpia“ – „Barcelona“ ir „Monaco“ – „Partizan“.

Jau aišku, kad kauniečiai žemiau 9 vietos šį sezoną nebenukris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)