Du kauniečių gynybos specialistai lemiamu metu sustabdė Izraelio ekipos lyderį Wade‘ą Baldwiną, ir jų komanda uždarė Eurolygos reguliarųjį sezoną namuose gyvybiškai reikalinga pergale 68:67.

Svečiams išsidėsčius plačiai, W. Baldwinui buvo palikta apsčiai vietos žaisti prieš visą vakarą jį persekiojusį Arną Butkevičių.

Galiausiai tiesioginį oponentą „Maccabi“ gynėjas apėjo, bet čia pat jį pasitiko aukštai rankas iškėlęs K. Hayesas – paskutinis rungtynių metimas skriejo pro šalį.

„Kevarriusas gerai komunikavo su Rolandu Šmitu, kuris uždarė perdavimo liniją, ir laiku atėjo į pagalbą. Tai buvo gera komandinė gynyba. Mes dažniausiai ir laimime tada, kai reikia apsiginti nuo lemiamos atakos“, – pagyrė treneris Kazys Maksvytis.

K. Hayesas skolingas neliko.

„Manau, treneriai vykusiai parinko žaidėjus rungtynių pabaigai“, – Delfi teigė 26-erių amerikietis.

Iš pažiūros tai – gremėzdiškas penketukas, sudarytas iš keturių puolėjų (A. Butkevičiaus, Igno Brazdeikio, Edgaro Ulanovo ir R. Šmito) bei K. Hayeso.

Bet kiekvienas jame – pakankamai paslankus, kad keičiantis dengiamaisiais oponentų perimetro grandies žaidėjams kiekvieną akimirką saulę užstotų ilgesnių rankų miškas.

K. Maksvytis suskaičiavo, jog panašiu stiliumi „Žalgiris“ šiame Eurolygos sezone laimėjo jau trejas rungtynes.

K. Hayesas iš šio penketo – mažiausiai į ataką orientuotas žaidėjas. Ir nesunku įspėti, kur jis įžvelgia pergalės prieš „Maccabi“ priežastis.

„Aš visada kalbėsiu apie gynybą. Net kai mums nekrito, jaučiau, kad gynyba gali mus ištempti. Galiausiai, pabaigoje rezultatą ir nulėmė tai, kad sugebėjome sustabdyti paskutinę varžovų ataką.

Gynyba susideda iš pastangų ir drausmės, mums netrūksta nei vieno, nei kito. Visi palieka aikštėje širdį, ir nors klaidų padarome, jaučiu, kad rungtynių metu sėkmingai jas taisome ir laiku pasitempiame“, – komentavo K. Hayesas.


Jis pats per 15 min. tenkinosi 3 taškais ir vos vienu metimu „iš žaidimo“.

Tiesą sakant, tai net nebuvo metimas.

Trečiame kėlinyje K. Hayesas pakartojo netaiklų R. Šmito šūvį ore viena ranka užgriebdamas kamuolį ir čia pat sugrūsdamas jį į krepšį.

Savo nelaimei, tarp „Žalgirio“ aukštaūgio ir lanko lyg į pelėkautus dar įkliuvo Bonzie Colsonas.

„Tikrai geriausias mano dėjimas šiame sezone. Po Rolando metimo kamuolys atšoko nuo lanko tobulai – iškart pamačiau, kad galiu vienu ypu užbaigti ataką. O publika nuo to dėjimo taip užsivedė, kad nugara pajaučiau bėgiojant skruzdėles – buvo gera. Ar dabar jau laukiu skambučių iš NBA? Tikrai taip, visą naktį tikrinsiu telefoną“, – šypsojosi K. Hayesas.

Tiesa, dėl NBA kvietimo jam gali tekti pakonkuruoti su A. Butkevičiumi.

Pastarasis ketvirtame kėlinyje spurtavo palei galinę liniją ir atsispyręs nuo „ūselio“ praskriejo tą patį B. Colsoną bei Joshą Nebo, šuolį vainikuodamas dėjimu viena ranka.

„Turbūt niekas negalvojo, kad Arnas dės į krepšį. Buvo didelis „būm!“. Na, šįvakar mes visi neblogai pašokinėjome“, – atsiliepė K. Hayesas.

Apskritai pergale prieš „Maccabi“ jis buvo itin patenkintas – nepaisant to, kad atsirevanšuoti nepavyko didesniu skirtumu nei pralaimėta išvykoje.

„Turėtume įvertinti tokias pergales. Nereikia dėl jų svaigti, bet turime suprasti, kad dėl jų sunkiai dirbome. Po tokio sudėtingo komandai praėjusio sezono dabar varžytis dėl atkrintamųjų – didelis posūkis. Manau, nusipelnėme komandos vakarienės“, – apetitu nesiskundė amerikietis.

Pirmąsyk šiame sezone komandos susidūrė pačiame pirmajame ture praėjusį spalį, tuomet Izraelyje šeimininkai išplėšė pergalę 84:83.

Per visą tarpusavio akistatų istoriją kauniečiai yra laimėję 12 sykių, Tel Avivo klubo sąskaitoje – 23 pergalės.

Kitą penktadienį „Žalgiris“ Eurolygos reguliarųjį sezoną užbaigs Vokietijoje maču su Miuncheno „Bayern“, „Maccabi“ diena anksčiau priims Madrido „Real“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją