Žydai ketvirtadienį priešpaskutiniame ture pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“ (18/15) rezultatu 67:68.

Tuo pačiu vienu tašku Izraelio klubas buvo nugalėjęs lietuvius namuose.

Būtent kauniečiai buvo paskutinė potenciali grėsmė „Maccabi“, neleidusi atšvęsti patekimo į atkrintamąsias varžybas kiek anksčiau.

Ir šis pavojus būtų realizavęsis tik tuo atveju, jeigu finiše po 19 pergalių kartu su „Maccabi“ ir „Žalgiriu“ surinktų Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Tarpusavyje šis trejetas pasidalino pergalėmis namuose, ir jei Kazio Maksvyčio auklėtiniai būtų nugalėję bent 2 taškų skirtumu, tuomet už borto devintoje vietoje toks scenarijus paliktų „Maccabi“.

Bet žalgiriečiai tenkinosi minimalia pergale, ir dabar atsidūrę vienoje gretoje su „Maccabi“ bei „Baskonia“ būtent jie liktų it musę kandę.

Eurolyga – kažkas ypatingo. Regis, kuo daugiau laimi, tuo toliau atrodo atkrintamosios. Beprotybė“, – matematiniu fotofinišu kvepiančią reguliaraus sezono kulminaciją apibūdino O. Kattashas.

48-erių specialistas teigė nepamenantis, kada buvo toks laimingas po pralaimėjimo.

„Abiem komandoms tai buvo labai svarbios rungtynės. Žaidimas buvo itin intensyvus, agresyvus. Pirmoje pusėje puikiai puolėme, nors suklydome devynis kartus ir taip leidome varžovams surinkti 14 „lengvų“ taškų. Po pertraukos pradėjome strigti, prametėme daug metimų.

Bet čia niekada nėra lengva žaisti. Atmosfera arenoje – tikrai įspūdinga. Pabaigoje mums nepasisekė, vis dėlto taško skirtumas – pakankamas, kad patektume į atkrintamąsias. Mums tai – puikus pasiekimas. Atrodo, negali būti laimingas po pralaimėjimo, bet gyvenime atsitinka ir taip“, – dvikovą komentavo treneris iš Izraelio.

Metimu paskutinėmis sekundėmis nuskandinti „Žalgirį“ dar galėjo Wade‘as Baldwinas, bet jo bandymas nebuvo tikslus.

O. Kattashas nesėkmės priežasčių ieškojo ne nepavykusioje paskutinėje „Maccabi“ atakoje, o trečiajame ketvirtyje, per kurį sukrapštyti vos 7 taškai.

Vis dėlto jis neslėpė, kad minutės pertraukėlės metu prieš lemiamą antpuolį, kuriam svečiai turėjo 21 sekundę, labiausiai auklėtiniams kalė į galvas, kad šie neprisivirtų košės ir nesuteiktų „Žalgiriui“ progos kokiu nors būdu padidinti skirtumą.

„Prieš paskutinę ataką jau žinojome, kad tikslą esame pasiekę, bet, žinoma, vis tiek norėjome laimėti rungtynes. Aš tik akcentavau, kad nepaskubėtume ir metimą atliktume paskutinėmis sekundėmis, nepalikdami laiko atsakymui, neužsidirbtume kokios nors kvailos pražangos puolime.

Taip, kitokiomis aplinkybėmis galbūt ir būtų galima mėginti per likusį laiką surengti ne vieną, o dvi atakas. Šiuo atveju, mums taip elgtis tiesiog buvo neprotinga. Bet vis tiek sužaidėme iki logiško metimo ir turėjome galimybę išplėšti pergalę, jei kamuolys būtų įkritęs į krepšį.

Kodėl metė W. Baldwinas, o ne Lorenzo Brownas? Man būtų visiškai tikęs ir toks variantas. Aš nesakiau, kuriam iš jų imtis atsakomybės, tiesiog negaliu tarp jų pasirinkti – vienodai myliu ir pasitikiu jais abiem. Man tik rūpėjo, kad išsidėstymas būtų teisingas, kad nepaskubėtume mesti per anksti“, – paskutiniojo „Maccabi“ pasitarimo užkulisius pravėrė O. Kattashas.

Svečiams ketvirtadienį nepadėjo susižeidę Jalenas Adamsas, Alexas Poythressas ir Austinas Hollinsas.

Praėjusiame sezone „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs vidurio puolėjas iš JAV Joshas Nebo į savo buvusios ekipos krepšį įmetė 11 taškų.

Pirmąsyk šiame sezone komandos susidūrė pačiame pirmajame ture praėjusį spalį, tuomet Izraelyje šeimininkai išplėšė pergalę 84:83.

Per visą tarpusavio akistatų istoriją kauniečiai yra laimėję 12 sykių, Tel Avivo klubo sąskaitoje – 23 pergalės.

Kitą penktadienį „Žalgiris“ Eurolygos reguliarųjį sezoną užbaigs Vokietijoje maču su Miuncheno „Bayern“, „Maccabi“ diena anksčiau priims Madrido „Real“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją