NBA gražiausių epizodų rinkinio verti Kevarriuso Hayeso ir Arno Butkevičiaus dėjimai, Wade’o Baldwino metimas iš savo aikštės pusės ir aštrūs it chirurgo skalpelis perdavimai.

Sausakimša „Žalgirio“ arena ketvirtadienio vakarą turėjo kuo pasigrožėti, bet įspūdingiausia buvo bekompromisė kova nuo pirmos iki paskutinės sekundės.

Nė viena komanda nepirmavo daugiau nei 7 taškais, nė viena neleido varžovams surengti daugiau nei 7 taškų vertės spurto be atsako.

„Žalgiris“ ir „Maccabi“ laužė rankas it du užgrūdinti sunkiasvoriai, kol galiausiai paskutiniu įkvėpimu kauniečiai pasiekė savo.

Bet galutinai savo priešininkų jie taip ir nepalaužė, kadangi nugalėjo tuo pačiu vieno taško skirtumu, kuriuo buvo pralaimėję pačias pirmas Eurolygos sezono rungtynes.

„Gaila, kad persvara – ne du taškai. Žinote, trenerio darbas kartais mazochistinis. Pergalė – gerai, bet norėjosi dar geriau“, – dviprasmiškos nuotaikos spaudos konferencijoje pasirodė K. Maksvytis.

Trenerio pasigestas taškas taptų aktualus tuo atveju, jei „Žalgiris“ laimėtų paskutiniame ture ir susilygintų būtent su „Maccabi“, o ne kuria kita aukščiau turnyro lentelėje esančia komanda.

Jei kauniečiai vis dar kybo savotiškoje nesvarumo būsenoje pakeliui į atkrintamąsias varžybas, Izraelio komandai šįkart pakako ir nesėkmės minimaliu skirtumu, kad užsitikrintų vietą stipriausių aštuonete.

Kaip ten bebūtų, šeimininkai ketvirtadienį ne tik nutraukė šešių „Maccabi“ pergalių seriją Eurolygoje, bet ir užbaigė savo pačių nesėkmių virtinę mačuose su Tel Avivo klubu, kuriam buvo pralaimėję penkiskart paeiliui.

Tai buvo 13 ir paskutinė K. Maksvyčio auklėtinių pergalė Nemuno saloje šiame Eurolygos reguliariajame sezone – iš 17 galimų.

„Turime gerą areną ir gerus žiūrovus. Šiuo aspektu šiandien vėl buvo eilinė gera diena. Fanai palaiko mus, mes suteikiame energijos jiems – visiems nuo to į gera“, – atsiliepė 45-erių specialistas.

Komentuodamas rungtynes, jis labiausiai išskyrė po pertraukos pakeistą gynybos sistemą – anot paties trenerio, iš pirmo žvilgsnio nelogišku būdu.

„Pirmoje pusėje buvome gana susikaustę ir tai trukdė. Prieš rungtynes atrodė nelogiška keistis dengiamaisiais, nes „Maccabi“ turint tokius perimetro žaidėjus tai paprastai būna gana paranku. Vis dėlto po pertraukos pabandėme tokią gynybą ir ji pasiteisino – laimėjome nepaisant to, kad patys puolėme kiek statiškai. Vis dėlto mes sąmoningai kažkiek aukojome puolimą, laikydami aikštėje gynybinio plano žaidėjus“, – analizavo K. Maksvytis.

Sustabdyti paskutinę „Maccabi“ ataką jis patikėjo penketui, kuriame nebuvo nė vieno tikro gynėjo.

Ne tik aukšta, bet ir judri „Žalgirio“ darbininkų brigada jau spėjo virsti firminiu šio sezono komandos antspaudu.

„Taip gindamiesi mes dažniausiai laimime, tai – mūsų šio sezono veidas. Prisimenu bent trejas rungtynes, kai lemiamu metu apsigynėme būtent tokiu būdu. Taip jau yra, kad turime būti kitokie, jei norime prilygti stipriausioms žemyno komandoms“, – sakė K. Maksvytis.

Bet dabar jo komanda Eurolygos debatuose jau nebėra priklausoma vien nuo savo pačių argumentų – reikia laukti ir konkurentų kluptelėjimų.

Kol K. Maksvytis kalbėjo spaudos konferencijoje, Stambule (Turkija) klostėsi „Žalgiriui“ neparankus scenarijus – „Fenerbahče“ neutralizavo lietuvių ėjimą miesto derbyje pati eliminuodama iš kovos „Anadolu Efes“.

Kiek vėliau situacijos nepalengvino ir Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija), įveikusi Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

Vis dėlto specialistui sulaukti likimo šypsnio vis dar atrodo realu.

„Nieko naujo nepasakysiu, visų pirma turime atlikti savo pačių darbą. Gaila, bet kartu turime laukti ir kitų palankių rezultatų.

Jeigu kitą savaitę iškovosime pergalę, manau, kad pagal tikimybių teoriją mums turėtų pavykti, kadangi vieni iš tiesioginių konkurentų žaidžia išvykoje, kiti – su stipriais varžovais. Reikia tikėti, kad krepšinio Dievai nuo mūsų nenusisuks“, – užbaigė K. Maksvytis.

Svečiams ketvirtadienį nepadėjo susižeidę Jalenas Adamsas, Alexas Poythressas ir Austinas Hollinsas.

Praėjusiame sezone „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs vidurio puolėjas iš JAV Joshas Nebo į savo buvusios ekipos krepšį įmetė 11 taškų.

Pirmąsyk šiame sezone komandos susidūrė pačiame pirmajame ture praėjusį spalį, tuomet Izraelyje šeimininkai išplėšė pergalę 84:83.

Per visą tarpusavio akistatų istoriją kauniečiai yra laimėję 12 sykių, Tel Avivo klubo sąskaitoje – 23 pergalės.

Kitą penktadienį „Žalgiris“ Eurolygos reguliarųjį sezoną užbaigs Vokietijoje maču su Miuncheno „Bayern“, „Maccabi“ diena anksčiau priims Madrido „Real“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją