Naujai suburti „Vilkai“ per pusę metų sugebėjo bent po kartą sumedžioti visus LKL grandus – Kauno „Žalgirį“, Vilniaus „Rytą“, Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir artėjant lemiamai sezono stadijai tvirtai laikėsi trečioje turnyro lentelės vietoje.

Į komandą atvykus naujokui Rashardui Kelly šios akcijos ėmė dar labiau kilti, o viešai deklaruotas tikslas – patekimas į finalą – R. Kurtinaičiui ir jo auklėtiniams atrodyti vis realesnis.

Tačiau praėjusią savaitę viskas pasikeitė 180 laipsnių.

„Abipusiu susitarimu klubą palieka vyriausiasis treneris R. Kurtinaitis. Dėkojame treneriui už milžinišką indėlį mūsų komandai žengiant pirmuosius žingsnius ir linkime kuo didžiausios sėkmės ateityje. Ačiū, Rimai!“, – lyg perkūnas iš giedros Lietuvos krepšinio padangės trenkė „Wolves“ pranešimas.

Netrukus paskelbta ir apie atsisveikinimą su dešiniąja Kurčio ranka Aurimu Jasilioniu. Jų vietą iškart užėmė patyręs strategas Kęstutis Kemzūra ir jo asistentas Nedas Pacevičius.

Kodėl prireikė imtis kardinalių permainų, „Vilkai“ paaiškinti taip ir nesiteikė, o tarp sklandančių versijų – ir prarasta rūbinės kontrolė, ir žaidėjų nepasitenkinimas, ir keli patirti neplanuoti pralaimėjimai, o galbūt tiesiog sprendimas, nuleistas iš viršaus.

Dėl to šaukimo, rėkimo – tai Šarūnas Jasikevičius tuomet nežinau, kur būtų, turbūt Aliaskoje treniruotų, kadangi Europoje jau visiems žaidėjams ausis išūžė. Bet jis tuo pasiekia ir rezultatą, iš žaidėjų tokiu būdu išsireikalauja. Rimas irgi yra kartais botago, o kartais meduolio žmogus. Jis moka nuimti tą įtampą ir būti vyresniuoju draugu.
Sergejus Jovaiša

„Visiškai nenormalus sprendimas. Nebent būtų kažkokios ypatingos priežastys – arba komandos viduje, arba rezultatų prasme. Apie vidines peripetijas mes nieko nežinome, o apie rezultatus galime kalbėti. Dar niekas nepasibaigė – „Vilkai“ kol kas yra savo vietoje, galbūt netgi geresnėje, nei sezono pradžioje buvo galima prognozuoti.

Surinkti žaidėjai, jie pradėti klijuoti. Matau jau to klijavimo į komandinį kumštį pabaigą. Ir staiga perkūnas iš giedro dangaus. „Vilkai“ pralaimėjo Gargždų ir Jonavos ekipoms, bet ir „Žalgiris“, ir „Rytas“ neišvengė pralaimėjimų tiems patiems jonaviškiems, o tiek Kazys Maksvytis, tiek ir Giedrius Žibėnas – vis dar trenerių kėdėse. Todėl, kad laukiama sezono pabaigos, tik tada tuos viščiukus bus galima skaičiuoti.

Tai iš tikrųjų keistas sprendimas ir, sakyčiau, nepagarba treneriui, kuris tiek daug pasiekęs ir išsikapanojęs iš sunkiausių padėčių. Dabar rezultatai nerodė jokios katastrofos, tad toks jo atšaukimas iš pareigų nemaloniai nustebino“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ atviravo buvęs R. Kurtinaičio bendražygis Sergejus Jovaiša.

Jo neįtikino ir prielaida, kad kai kuriems žaidėjams nepatiko Rimo vadovavimo metodai – sunkios treniruotės ir dažnas balso kėlimas, dėl ko komandos viduje galėjo pašlyti mikroklimatas.

„Dėl to šaukimo, rėkimo – tai Šarūnas Jasikevičius tuomet nežinau, kur būtų, turbūt Aliaskoje treniruotų, kadangi Europoje jau visiems žaidėjams ausis išūžė. Bet jis tuo pasiekia ir rezultatą, iš žaidėjų tokiu būdu išsireikalauja. Rimas irgi yra kartais botago, o kartais meduolio žmogus. Jis moka nuimti tą įtampą ir būti vyresniuoju draugu.

Būdamas atsakingas už komandą treneris kitą sykį savo nurodymų įvykdymo reikalauja gana griežtai. Tokių yra ne vienas ir aš nemanau, kad čia galėtų būti pagrindinė atleidimo priežastis. Treneravimo stilius yra viena iš sudedamųjų krepšinio dalių. Jeigu Rimas iki tol galėjo laimėti visas tas taures ir LKL, turbūt tai pasiteisina. Paskui po finalų kartu visi, be abejo, džiaugiasi.

Netikiu, kad kažkam dabar galima prikabinti žaidėjo-lepūnėlio, negalinčio pakęsti greižtesnio tono, etiketę. Jeigu tu, liaudiškai tariant grybauji, tai tam tikrų žodžių sulauksi bene iš kiekvieno trenerio. Treneris juk irgi žmogus ir turi savo nervų sistemą. Jei jo nurodymai vykdomi atžagariai, jis ir įjungia tuos svertus“, – dėstė Lietuvos krepšinio legenda.

Aurimas Jasilionis ir Rimas Kurtinaitis (bcwolves.com nuotr.)

Gudrusis Lapinas dar aštriau pasisakė apie gandą, kad Kurtį neva norėta atleisti dar sezono pradžioje, lapkričio mėnesį.

„Absurdas. Komanda surenkama nuo nulio. Iki čempionato pradžios likus dviem-trims savaitėms ant balto lapo tik atsiranda pirmosios pavardės, tai ko norėti kažkokių rezultatų. Tada gal ne tuos žaidėjus pirko? NBA lygoje reikia pasidairyti, būtų gal paprasčiau buvę ir rezultatai kiti. Na, tik aišku, kainuotų ne vieną ir ne du lėktuvus turbūt. Treneriui reikšti priekaištus sezono pradžioje, ypač žinant, kokius pasiekimus jis yra turėjęs, nei logiška, nei suprantama, nei žmoniška“, – tarė S. Jovaiša.

„Vilkai“ erą po R. Kurtinaičio pradėjo pergalingai: jie svečiuose 85:74 įveikė Jonavos „CBet“ klubą, kuriam visai neseniai buvo apmaudžiai nusileidę namuose 94:99 po pratęsimo, rungtynes arenoje stebint vienam pagrindinių ekipos dalininkų Gediminui Žiemeliui.

Primename, kad savo didelių ambicijų neslepiantys „Wolves“ turi du kelius, kaip jau kitą sezoną prasibrauti į Europos taurės dalyvių gretas. Vienas jų – šiemet žaisti LKL finale, kitas – iš turnyro rengėjų gauti vardinį kvietimą.

Pastarasis variantas nėra kažkoks nerealus, turint omenyje, kad į jį pretenduotų pasiturintis krepšinio šalies širdies – sostinės – klubas, kadangi nebe už kalnų tas metas, kai „Vilkai“ įsikurs Vilniuje.

Jeigu atsidurtų Europos taurės turnyro šeimoje, „Vilkų“ vadovai komandos biudžetą planuotų padidinti net iki 8 milijonų eurų ir siektų sportiniu keliu žengti dar toliau – į pačią Eurolygą. Tam teoriškai galėtų užtekti ir tapti Europos taurės finalininkais.

O pravėrus išsvajotosios Eurolygos duris – „Wolves“ sąmata, tikėtina, augtų dar apie du su puse karto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)