Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderių ir autsaiderių akistata Prienuose baigėsi taip, kaip ir buvo galima numanyti – žalgiriečiai laimėjo 94:57.

Nors mačui įpusėjus svečiai tenkinosi tik 7 taškų persvara.

„Pirmoje pusėje šiek tiek miegojome, dėl antros priekaištų neturiu, ištaisėme visas problemas. Judinome kamuolį, įdėjome daugiau energijos, padalinome žaidimo laiką ir pasiekėme pergalę“, – komentavo K. Maksvytis.

11 rungtynėms registruotų savo auklėtinių minutes jis skirstė kaip vaistinėje: ilgiausiai (24 min.) žaidė kapitonas Edgaras Ulanovas, trumpiausiai – Arnas Butkevičius ir Lukas Lekavičius (po 14 min.).

Panašiai tolygiai pildėsi ir kauniečių taškų grafa: rezultatyviausias buvo Kevarriusas Hayesas (14 taškų), o menkiausiai šiuo aspektu pasižymėję E. Ulanovas ir Dovydas Giedraitis pelnė po 6 taškus.

Lygių skirtumas tarp komandų buvo toks ryškus, kad „Žalgiris“ galėjo leisti sau žaisti it per treniruotę, galvodamas apie ketvirtadienį laukiančias žūtbūtines Eurolygos rungtynes namuose su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis).

Kas parankiau ruošiantis atsakingai dvikovai: tokia minimalių sąnaudų pareikalavusi repeticija ar vis dėlto tikros pratybos užsidarius treniruočių salėje?

„Neatsakysiu į šį klausimą. Yra trenerių, sakančių, kad rungtynės – tai geriausia treniruotė. Bet iš tiesų, kartais būna vienaip, kartais – kitaip“, – svarstė K. Maksvytis.

Viso dvyliktuko jis Prienuose neturėjo, nes namuose buvo paliktas Ignas Brazdeikis.

„Ignas šiek tiek sirguliuoja, tikimės, kad nuo antradienio jau prisijungs prie mūsų treniruotėje“, – paaiškino K. Maksvytis.

Po 25-o turo „Žalgiris“ (21/4) lieka LKL lentelės viršūnėje, „Labas Gas“ (3/22) – dugne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją