JAV vidurinių mokyklų merginų krepšinio turnyro finale susitiko dvi aukščiausią reitingą turinčios komandos – „Montverde“ akademija (Nr. 1) ir „Long Island Lutheran“ (Nr. 2). Įspūdingą sugrįžimą antroje rungtynių pusėje pademonstravusios „Montverde“ krepšininkės antrus metus iš eilės iškovojo stipriausios komandos titulą.

Nugalėtojoms R. Augustinaitė pelnė 9 taškus, pataikiusi tris tolimus metimus.

„Nerealus jausmas laimėti čempionatą. Ypač du metus iš eilės. Iki šiol to nėra padariusi jokia kita mokykla, – po pergalės kalbėjo R. Augustinaitė. – Po dviejų kėlinių atsilikinėjome 16 taškų skirtumu, bet surengėme įspūdingą sugrįžimą. Neapsakomas jausmas!“


Šiemet su devyniolikmečių merginų rinktine dalyvausianti Pasaulio čempionate, Rusnė Augustinaitė jau yra apsisprendusi dėl tolimesnės savo karjeros stotelės. Gynėja turėjo keliolika kvietimų iš NCAA, iš kurių priėmė Džordžijos technologijų instituto, žinomo kaip „Georgia Tech“, pasiūlymą.

„Aš visada žinojau, kad noriu į WNBA, o tiesiausias kelias tam yra Amerikoje“, – yra sakiusi R. Augustinaitė, Lietuvoje augusi Šiaulių „Saulės“ akademijoje.

Tuo tarpu vaikinų čempionate Mato Buzelio atstovaujama „Sunrise Christian“ akademija pusfinalyje 67:61 nusileido „Link“ akademijai, vėliau iškovojusiai čempionės titulą.

Ketvirtfinalyje Mato Buzelio ekipa, turėjusi 8-tąjį reitingą, iš tolimesnės kovos eliminavo 1-ąjį reitingą turėjusią „Montverde“ akademijos komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją