„Puiki pergalė, laikėmės rungtynių plano, gynyboje pristabdėme varžovų lyderius, gerai išbėgdavome į greitą puolimą, atlikome gerą darbą, džiuogiuosi šiuo vakaru“, – kalbėjo lyderio savybes šią savaitę demonstravęs I. Brazdeikis, dėl kurio nerimavo K. Maksvytis.

„Turėjau baimių, net ir šį vakarą. Žinote, jaunas žaidėjas, nežinia, kaip susitvarkys su emocijomis, kaip nusiteiks rungtynėms. Bet jis turi ambicijų, visada nori varžytis ir nugalėti, o tai mums padeda.

Kartais dar jį mokome, kad su savo agresyvumu gebėtų ir komandos draugus įtraukti, bet jį į komandą ėmėme ir tam, kad pelnytų taškus. Jis tą pastaruoju metu daro labai gerai“, – auklėtinį gyrė „Žalgirio“ vedlys.

K. Maksvyčio auklėtiniai šią savaitę neturėjo teisės klysti ir dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė be nuostolių.

„Šiuo metu turime vaikinų, kurie pasirengę atiduoti viską aikštėje, jog komanda laimėtų.

Treniruotėse liejame prakaitą negailėdami jėgų, kartais atrodo, jose daug sunkiau nei aikštėje dvikovų metu.

Manau, tai mūsų pergalių paslaptis, tai atneša sėkmę ant parketo“, – tvirtino I. Brazdeikis.

Varžovams trūko eilės žaidėjų, o dar prieš pat dvikovą paaiškėjo, jog nežais vienas Valensijos ekipos lyderių Bojanas Dubljevičius. Kaip tai keitė pasirengimą dvikovai?

Anot puolėjo, tai strategų puikus darbas ruošiant rungtynių planą ir numatant skirtingas situacijas.

„Tai trenerių štabo puiki analizė rengiant dvikovos planą. Kiekvienas žinome savo užduotis aiktėje, mūsų darbas – vykdyti ir laikytis nurodymų. Šis vakaras – ne išimtis, tai padėjo mums iškovoti pergalę“, – kalbėjo I. Brazdeikis, kuris šią savaitę vedė komandą į priekį.

"Žalgirio" statistika

Trečiadienį prieš „Monaco“ puolėjas suvertė 22 taškus, o penktadienį svečiams iš Valensijos atseikėjo 15 taškų.

„Jaučiuosi puikiai. Mintyse – tik artimiausios rungtynės ir noras patekti į atkrintamąsias. Smagu, komandos draugai manimi tiki ir pasitiki, o tai leidžia išlaikyti pergalingą kryptį“, – džiaugėsi puolėjas.

„Liko dvejos rungtynės, esu įsitikinęs, mums jas reikia laimėti. Čia yra didžiausias mūsų dėmesys. Kontroliuokime tai, galime kontroliuoti“, – apie įtemptas lenktynes dėl Top-8 kalbėjo I. Brazdeikis.

„Ar „Žalgiris“ prieš likusias Eurolygos rungtynes – geriausios sportinės formos šiame sezone? I. Brazdeikis turėjo abejonių.

„Turime ir toliau kantriai bei sunkiai dirbti. Manau, galime būti dar geresni nei šį vakarą, nes klaidų penktadienį taip pat netrūko. Visada yra erdvės tobulėjimui ir mes neketiname sustoti šiame taške.

Asmeniškai, kai jaučiu spaudimą, žaidžiu savo geriausią krepšinį. Išgyvenimo rungtynės mane stumia į priekį. Esu pasirengęs iššūkiams ir greitai pamatysime, ką mums pavyks šiame sezone dar nuveikti“, – tvirtino I. Brazdeikis.

Į TOP-8 pozicijas besitaikančių žalgiriečių dar laukia dvi finalo vertos kovos: namų arenoje – su Tel Avivo „Maccabi“ (balandžio 6 d.) ir svečiuose – su Miuncheno „Bayern“ (balandžio 14 d.).

Trečiadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai 79:70 džiaugėsi pergale prieš „Monaco“ klubą. „Valencia“ 73:92 neprilygo Belgrado „Crvena zvezda“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)