Tai nebuvo asmeniškai geriausios E. Ulanovo rungtynės sezone: trečiadienį mače „Monaco“ (79:70) kapitonas per 31 minutę pelnė vos 2 taškus ir rinko 7 naudingumo balus, penktadienį dvikovoje su „Valencia“ (95:74) – 4 taškai per 24 minutes ir 6 naudingumo balai.

Tačiau galimiems puolėjo kritikams už akių užbėgo strategas Kazys Maksvytis.

„Edgaras mus traukia visą sezoną ir man neapsiverčia liežuvis priekaištauti dėl poros vidutiniškų rungtynių. Sezonas ilgas, kažkiek mažiau pelnė taškų, bet svarbu, kad laimėjo komanda.

Mes esame labai patenkinti Edgaru ir visais, gal kitose rungtynėse jis bus lyderiu, kuris temps į pergalę. Sakau, kai jis visą sezoną mus tempia į priekį, man neapsiverčia liežuvis kažką pasakyti blogai“, – kartojosi K. Maksvytis.

„Tokia jau kapitono dalia, prisikalbu po pralaimėjimų sezono metu“, – rūbinėje greta Igno Brazdeikio juokėsi E. Ulanovas.

„Kalbant apie psichologinę būseną, komanda bene geriausioje situacijoje sezone. Žvelgiant į žaidimą ar fizinę būklę, to nepasakyčiau. Juk tai sezono antra pusė. Rungtynėse pasitaiko nemažai klaidų. Bet psichologinė būsena komanoje yra labai gera. Svarbiausia, komandai neužmigti ant laurų ir apie save nepagalvoti pernelyg gerai“, – įspėjo kapitonas.

„Liko vos dvejos rungtynės, visoms komandoms – tai tarsi finalai. Ne visada dvikovos klostysis taip gerai, kaip penktadienio vakarą. Gali įvykiai aikštėje pakrypti sudėtingesne eiga. Turime būti pasiruošę bet kokiam scenarijui. Visko gali nutikti“, – tvirtino E. Ulanovas.

Dvi svarbios pergalės išsaugo gyvas „Žalgirio“ atkrintamųjų viltis, nors artimiausi varžovai taip pat skina svarbius taškus kovoje dėl vietos Top-8.

„Taip, laimėjome, tačiau tas spaudimas išlieka. Kitą savaitę – dar vienas finalas (dvikova su „Maccabi“), kurio pralaimėti negalime.

Tas spaudimas išlieka ir būtų kvaila taip galvoti, jog išeisime į aikštę ir viskas bus paprasta bei lengva ir galime laikyti tokį tempą, kaip mače su „Valencia“.

Turiu pasikartoti, kad turime būti pasiruošę bet kam, nes su kiekvienomis rungtynėmis tos įtampos bus daugiau ir daugiau“, – prognozavo E. Ulanovas.

Trečiadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai 79:70 džiaugėsi pergale prieš „Monaco“ klubą. „Valencia“ 73:92 neprilygo Belgrado „Crvena zvezda“ ekipai.

Į TOP-8 pozicijas besitaikančių žalgiriečių dar laukia dvi finalo vertos kovos: namų arenoje – su Tel Avivo „Maccabi“ (balandžio 6 d.) ir svečiuose – su Miuncheno „Bayern“ (balandžio 14 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją