Ergino Atamano auklėtiniai ketvirtadienio vakarą namuose 86:67 (13:13, 23:14, 24:11, 26:29) pranoko Bolonijos „Virtus“ (13-19) ekipą ir šią savaitę pasiekė antrą žūtbūtinę pergalę iš eilės. Prieš porą dienų jie 89:69 susitvarkė ir su kita Italijos atstove – Milano „Olimpia“.

Stambule atvykėliai iš Bolonijos atkakliau priešinosi tik pirmą kėlinį, o vėliau iniciatyva tvirtai priklausė šeimininkams – trečiame kėlinyje skirtumas tarp komandų ėmė viršyti ir 20 taškų.

Kauno „Žalgirį“ ir Vitorijos „Baskonią“ turnyro lentelėje gaudančio „Anadolu Efes“ klubo gretose savo karjeros rezultatyvumo rekordą turnyre pakartojo aukštaūgis Antė Žižičius, suvertęs 24 taškus (11/13 dvitaškių, 2/3 baudos).

Kitas bokštas Tiboras Pleissas pridėjo 14, Elijah Bryantas – 13, o Rodrigue Beauboisas – 10 taškų (7 rez. perd.). Vasilijė Micičius pasižymėjo 7 taškais ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Svečiams Niccolo Mannionas atnešė 17, Semi Ojeleye – 13, Jordanas Mickey – 11, o Marco Belinelli – 10 taškų.

Vienu maču daugiau sužaidęs Turkijos kolektyvas prieš kauniečius turi neginčytiną tarpusavio pranašumą (2-0, +36 taškai), o štai prieš baskus (0-2, -5 taškai), taigi pagrindinė jų viltis, kad pastarieji per paskutinius turus neiškovos daugiau nei vienos pergalės.

Savo ruožtu žaliai-balti turi neigiamą balansą ir prieš „Baskonią“ (1-1, -16 taškų).

Primename, kad į TOP-8 besitaikantiems žalgiriečiams Eurolygos reguliarajame sezone liko trys finalo vertės rungtynės: namų arenoje – su Valensijos „Basket“ (kovo 31 d.) ir Tel Avivo „Maccabi“ (balandžio 6 d.), o svečiuose – su Miuncheno „Bayern“ (balandžio 14 d.).

„Anadolu Efes“ dar laukia viešnagė pas Stambulo „Fenerbahčę“ ir akistata su „Monaco“.

Baskijos vyrai dar susitiks su „Fenerbahče“ ir Vilerbano ASVEL bei keliaus pas Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją