„Nežinau, ką čia daug pasakyti. Miegu namuose ir tiek. Esu be kojos. Nežinau, kas ir kaip gali man padėti. Niekas atgal man kojos neįstatys“, – žurnalistams kalbėjo U. Semionova.

Leidinyje teigiama, kad legendinė vidurio puolėja pernai 8 mėnesius praleido reabilitacijos centre „Vaivari, netoli Jūrmalos. Tačiau kaip ji grįžo namo, gydytojai nusprendė amputuoti jos koją žemiau kelio. Buvusiai krepšininkei padeda jos artimieji.

Kol kas U. Semionova savo namuose juda su vežimėliu, tačiau neturi galimybės išvažiuoti į lauką: „Guliu lovoje arba sėdžiu. Į lauką neišeinu. Negaliu naudotis ramentais, nes reikėtų protezo, tačiau ir tai veikiausiai nepadėtų, nes ir kita mano koja yra per silpna ir sunkiai išlaiko svorį.“

Krepšininkė gauna rentą iš Latvijos olimpinio socialinio fondo, kuriam pati vadovavo daug metų. Ją dažnai lanko dabartinis fondo vadovas Andris Kalninis, kuris padėjo gauti nestandartinio dydžio neįgaliojo vežimėlį Danijoje. „Jai taip pat reikia daryti akių operaciją, tačiau Uljana atsisako“, – leidiniui kalbėjo A. Kalninis.

Labiau padėti U. Semionovai galėtų specialūs slaugos namai, tačiau į juos keltis buvusi geriausia vidurio puolėja pasaulyje atsisako. Specialiuose slaugos namuose jai per mėnesį tektų paklot apie 3000 eurų.

Daugiau nei 20 metų krepšinio aikštėse karaliavusios geriausios Latvijos praėjusio amžiaus krepšininkės U. Semionovos biografijoje yra lietuviškų akcentų. Fenomenali vidurio puolėja 1952 metų gegužės 9-ąją gimė Lietuvos žemėje, Zarasuose.

Dar iki dabar sklando mitais apipinti pasakojimai apie įspūdingą U. Semionovos ūgį. Pati krepšininkė interviu tvirtino, kad jos ūgis yra 210 cm, tačiau kituose šaltiniuose liudininkai teigia, kad atsistojusi šalia legendinio Sovietų sąjungos ir Maskvos CSKA vidurio puolėjo Vladimiro Tkačenkos, kurio ūgis yra 220 cm, latvė vizualiai atrodė nė kiek ne žemesnė, o gal net ir aukštesnė.

U. Semionova savo laiku buvo dominuojanti jėga po krepšiais. Ji – pirmoji ne JAV krepšininkė, įtraukta į Krepšinio Šlovės muziejų Springfilde. 1993 metais tokios garbės taip pat nusipelnė tokios NBA žvaigždės kaip Julius Ervingas ir Billas Waltonas.

Per inauguracijos ceremoniją legendinė krepšininkė, per savo karjerą du kartus tapusi olimpine, triskart pasaulio, 10 kartų Europos čempione, 11 kartų triumfavusi moterų Eurolygos, kartą „Ronchetti“ taurės ir 15 kartų SSRS varžybose, tik vieną frazę pasakė anglų kalba – „I love this game!“ („Myliu šį žaidimą!“), o visą laiką per vertėją kalbėjo latviškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)