Žalgiriečiai namuose nutraukė penkių „Monaco“ (20/11) pergalių seriją Eurolygoje, laimėję 79:70.

Įspūdingais procentais dalį mačo atakavę šeimininkai pirmavo visas rungtynes, nuo antro kėlinio nuolat mindžiukuodami ties dviženklės persvaros riba.

Link kulminacijos krypstant paskutiniajam Ignas Brazdeikis tolimu šūviu atšokus nuo tiesioginio oponento suteikė rekordinį 13 taškų pranašumą. Kad ir kokią pajėgią sudėtį turėtų, svečiai iš Monako Kunigaikštystės nuo likimo pabėgti nebeįstengė.

„Nusipelnėme pergalės, kontroliavome žaidimą beveik visą laiką. Bravo žaidėjams, kuriems koncentracijos užteko 40 minučių. Dabar komanda yra išties geros būklės – tiek fizinės, tiek psichologinės“, – įvertino K. Maksvytis.

Kauno ekipa trečiadienį pataikė 11 iš 20 tritaškių. 55 proc. – šio sezono komandos rekordas Eurolygoje.

O 25:37 pralaimėta kova „po lenta“ nuslinko į antrą planą.

„Tai buvo vienas akcentų, bet ne be reikalo „Monaco“ pagal atkovotus kamuolius pirmauja Eurolygoje. Su tuo nesusitvarkėme, bet gana neblogai atlaikėme varžovų greitą puolimą, žaidimą du prieš du. Kažkiek problemų buvo ginantis vienas prieš vieną, bet paskui irgi susitvarkėme. Gana neblogai pavyko pasiruošti rungtynėms, buvome agresyvūs, ateidavo teisingos pagalbos“, – komentavo treneris.


Per metimą nuo asmeninio rekordo liko I. Brazdeikis, suvertęs 22 taškus (4/5 tritaškių).

„Būdamas jaunas jis dar nežaidžia stabiliai kas vakarą. Vis dėlto jam parankios varžovų komandos, kurios daugiau pasikliauja gynyba vienas prieš vieną, mažiau eina į pagalbą. Ignas yra kietas žaidėjas ir moka pats užbaigti tokias situacijas“, – pagyrė K. Maksvytis.

Tarp naudingiausių buvo ir 10 taškų pelnęs Laurynas Birutis, nors „Žalgirio“ milžinas į aikštę iš vidurio puolėjų buvo mestas paskutinis.

„Jis yra neblogas baudos aikštelės žaidėjas. Stebina, kad Laurynas nėra taikinys mūsų gynyboje, ko bijojome prieš sezoną. Jis labai gerai pristabdo žaidėją su kamuoliu ir spėja grįžti atgal. Norėjome per jį atakuoti prasčiau besiginantį Donta Hallą, taip pat Donatą Motiejūnas, kuris greitai prisirinko pražangų. Bandėme kišti kamuolį Laurynui, ir jis tai išnaudojo“, – atsiliepė K. Maksvytis.

"Žalgiris" - "Monaco" rungtynių statistika

Antras rungtynes iš eilės efektyviai žaidė ir kitas „centras“ Kevarriusas Hayesas, nors šįkart liko L. Biručio šešėlyje.

„Į Kauną grįžo Kevarriuso sužadėtinė, gal ir tas emocinis faktorius padėjo“, – šypsojosi „Žalgirio“ strategas.

Tuo metu Achille Polonarą atgal ant suolo jis pakvietė italui tesužaidus kelias akimirkas – aukštaūgis nesugebėjo apsiginti nuo pačios pirmos „Monaco“ atakos.

„Gana emocingai pasikalbėjome, bet viskas dėl geresnio krepšinio. Po to jis labai pagerino savo gynybą“, – teigė K. Maksvytis, išskyręs ir Arno Butkevičiaus bei Edgaro Ulanovo juodą darbą abiejose aikštės pusėse.


„Monaco“ gretose lietuvis D. Motiejūnas itin rezultatyviai pradėjo susitikimą, bet vėliau gimtajame mieste nebesijautė taip jaukiai ir viso surinko 13 taškų.

Tuo metu svečių lyderis Mike‘as Jamesas, grįžęs į kovas Eurolygoje po savaitę trukusio priverstinio poilsio ant „nubaustųjų suolelio“ dėl klubo vidaus taisyklių pažeidimo, tenkinosi 6 taškais ir 5 naudingumo balais.

Pirmojo rato tarpusavio dvikovą praėjusį gruodį Monake po dramatiškos kovos laimėjo šeimininkai 84:82.

Per visą istoriją komandos buvo susitikusios keturis kartus ir pasidalino po dvi pergales.

Penktadienį „Žalgiris“ pratęs dvigubą Eurolygos savaitę dar vienomis namų rungtynėmis su „Valencia“ (Ispanija).

Kitą savaitę „Žalgirio“ arenoje svečiuosis ir Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), o reguliarųjį sezoną kauniečiai užbaigs balandžio 14 d. išvykoje pas Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją