Nors padėtis kebli, viskas – vis dar pačių žalgiriečių rankose. Laimėjus visas ketverias likusias rungtynes, kauniečių šansai išaugtų iki maksimumo, nors jokių garantijų, panašu, nebūtų net ir tada.

O su trimis pasiektomis pergalėmis iš keturių galimų užsiropšti į pirmąjį aštuntuką, kuris ir tęs kovą atkrintamosiose, pavyktų tik sulaukus didelės pagrindinių konkurentų malonės.

„Žalgirio“ šansai yra realūs, visi likę varžovai įveikiami, bet bus labai sunku. „Baskonia“ (16-15) dar namuose žais su Vilerbano ASVEL ir Stambulo „Fenerbahče“. Šios rungtynės ir gali būti lemiamos. Jei baskai laimės, „Žalgiriui“ reikės visų keturių pergalių dėl blogesnio tarpusavio skirtumo“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ žaliai-baltų galimybes dėliojo komentatorius Vaidas Čeponis.

Iš tiesų šiuo metu aštuntoje vietoje žengiantis Baskijos klubas atrodo kaip realiausias „Žalgirio“ taikinys, bet jis savo aikštėje laimi dažniausiai visoje Eurolygoje (12-3), o net du iš trijų paskutinių mačų jie kaip tik ir žais čia – su minėtais ASVEL ir „Fenerbahče“. Baskai finišuos dvikova Graikijoje su lyderiu Pirėjo „Olympiakos“, tačiau šiam tas susitikimas jau gali nieko ir nereikšti.

Kitas eilėje – septintoje pozicijoje įsitaisęs Belgrado „Partizan“ (17-15). Željko Obradovičiaus auklėtiniai „Žalgirį“ lenkia dviem pergalėmis ir turi neginčytiną tarpusavio pranašumą (2-0, +25 taškai). Serbijos atstovams liko trys akistatos – savo tvirtovėje su Madrido „Real“ ir Atėnų „Panathinaikos“ ir svetimoje teritorijoje su „Monaco“. Laimėję du kartus partizaniečiai taptų nebepavejami, o sykį – aplenkiami tik tada, jei žalgiriečiai pasiims visas keturias pergales.

Paskutiniai du kauniečiams turnyro lentelėje teoriškai dar įkandami konkurentai – tai Tel Avivo „Maccabi“ (18-13) ir „Fenerbahče“ (18-12).

„Maccabi“ komandai liko du mačai namuose – su Milano „Olimpia“ ir „Real“ – bei išvyka į Kauną. Jei „Žalgiriui“ pavyktų triumfuoti tarpusavio kautynėse ir įgyti teigiamą tarpusavio balansą (dabar yra 0-1, -1 taškas), Tel Avivo ekipa taptų visai realiai pagaunama. Tiesa, jai per kitus du turus būtų galima laimėti ne daugiau nei vieną sykį.

Tuo metu prie grandų priskiriama „Fenerbahče“ atsidurtų už „Žalgirio“ nugaros tik tada, jei pati pralaimėtų viską, o žalgiriečiai finišuotų tobulai – 4-0. Likę „Fener“ oponentai – „Real“, „Baskonia“ ir Begrado „Crvena zvezda“ svečiuose bei Stambulo „Anadolu Efes“ namuose.

Likę „Žalgirio“ varžovai reguliariajame sezone:

Akivaizdu, kad kauniečių užduotis – ne iš lengvųjų: kiek realesnės galimybės atsivertų tik nuskynus bent tris pergales. Galbūt galėtų pakakti ir dviejų, bet tuomet baskai turėtų finišuoti tragiškai, o už šiaudo vis dar besigriebantys Ergino Atamano vadovaujami čempionai taip pat nepešti nieko doro.

Taigi „Žalgiriui“ liko keturi finalai: šį trečiadienį su „Monaco“, penktadienį – su Valensijos „Basket“, kitą savaitę – su „Maccabi“, o dar kitą – su Miuncheno „Bayern“.

„Aš iš tikrųjų labai tikiu „Žalgirio“ šansais, nes likęs tvarkaraštis – pakankamai parankus. Artimiausios rungtynės namuose su tikrai įveikiamomis komandomis. Aišku, bus be galo sunku, bet aš tikiu, kad viskas gali susiklostyti gerai, ypač šią savaitę“, – tikino šviežiai savo kailiu kauniečių potencialą patyrusių „Gargždų“ treneris Povilas Šakinis.

Ir nors žalgiriečių laukia tik viena išvyka, bėda ta, kad du iš trijų kitų likusių varžovų šiuo metu yra karščiausi visame turnyre – tai penkių pergalių iš eilės serijas fiksuojantys „Monaco“ ir „Maccabi“ klubai.

Visų vietos atkrintamosiose dar neturinčių, bet į jas realiai besikėsinančių Eurolygos komandų likęs tvarkaraštis eilės tvarka:

5. „Fenerbahče“ (18-12): pas „Real“, pas „Baskonią“, su „Anadolu Efes“, pas „Crveną zvezdą“.

6. „Maccabi“ (18-13): su „Olimpia“, pas „Žalgirį“, su „Real“.

7. „Partizan“ (17-14): su „Real“, pas „Monaco“, su „Panathinaikos“.

8. „Baskonia“ (16-15): su „Fenerbahče“, su ASVEL , pas „Olympiakos“.

9. „Žalgiris“ (15-15): su „Monaco“, su „Valencia“, su „Maccabi“, pas „Bayern“.

10. „Anadolu Efes“ (15-16): su „Virtus“, pas „Fenerbahčę“, su „Monaco“.

11. „Valencia“ (14-16): pas „Crveną zvezdą“, pas „Žalgirį“, su „Virtus“, pas „Barceloną“.

12. „Olimpia“ (14-17): pas „Maccabi“, su „Barcelona“, pas „Virtus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)