Prieš rungtynes sausakimšoje arenoje praktiškai nuo rūbinių iki pat atsarginių suolo Željko Obradovičius pasirūpino Šarūno Jasikevičiaus saugumu. „Partizan“ strategas tėviškai apkabino buvusį savo auklėtinį ir jį palydėjo iki pat svečių komandos atsarginių suolo.

Daugiatūkstantinė minia šiltai reagavo į arenoje pasirodžiusius strategus.

Nuo pirmų minučių iniciatyvą turėję katalonai rungtynių kontrolę iš savo rankų buvo paleidę tik antrame kėlinyje, kai atsiliko 32:40. Tačiau dar iki didžiosios pertraukos svečiai praktiškai panaikino visą deficitą, o trečiame ketvirtyje ir vėl šovė į priekį.

Svečiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (34-24), ženkliai daugiau atliko rezultatyvių perdavimų (25-5), bet dažniau klydo (14-3).

„Barca“ iš toli atakavo net 61,1 proc. (11/18), šeimininkai pataikė kas trečią tolimą metimą (6/19, 31,6 proc.).

Dvikovą stebėjo net 20 041 žiūrovas. Tai – šio sezono Eurolygos rekordas.

Po rungtynių Š. Jasikevičius džiaugėsi komandos geru žaidimu po pertraukos, tai, anot jo, buvo viena pergalės priežasčių.

„Pakėlėme fiziškumo lygį ir labai gerai reagavome į varžovų spurtą. Pavyko pritildyti žiūrovų decibelus, o čia tai yra labai svarbu. Ši atmosfera yra neįtikėtina, galbūt geriausia pasaulyje.

Tai, ką jie čia turi, kai arenoje 20 tūkst. žiūrovų, yra ypatinga“, – dėstė lietuvis.

Arti dvigubo dublio likęs Nikola Mirotičius pelnė 19 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, po dvikovos rungtynes apibūdino kaip „didžiulę pergalę“ ir „gerą išbandymą“.

„Tai buvo sunkios, emocingos rungtynės, taip visada būna Belgrade prieš šią publiką. Antroje dvikovos pusėje žaidėme puikų krepšinį ir ši pergalė mums yra svarbi“, – teigė katalonų ekipos lyderis.

Nicolas Laprovittola su 25 taškais ir 7 rezultatyviais perdavimais tapo rezultatyviausiu rungtynėse.

„Po pergalės visada jautiesi gerai. Mums yra iššūkis žaisti dvejas rungtynes per savaitę ir ją pradėti pergale tokioje atmosferoje yra labai svarbu. Ruošėmės žaisti prieš vienus geriausių sirgalių ir sužaidėme geras rungtynes“, – teigė argentinietis.

Ž. Obradovičius pripažino, jog svečiai po pertraukos demonstravo kokybiškesnį krepšinį.

„Varžovai stengėsi išnaudoti visus pranašumus mūsų atžvilgiu. Jie liko kantrūs ir išnaudojo savo šansus atakuoti. Nekaip pradėjome trečią kėlinį, jie mus baudė, o mes netinkamai išnaudojome situacijas.

Nepaisant to, sugrįžome į rungtynes, sumažinome skirtumą iki 4 taškų, o tada jie vėl pataikė kelis svarbius metimus. Belieka ir toliau kantriai dirbti. Negaliu kaltinti komandos, sunku išlaikyti aukštą ritmą šioje sezono stadijoje“, – kalbėjo Ž. Obradovičius.

Ketvirtadienį katalonai savo arenoje priims Berlyno ALBA kolektyvą, „Partizan“ penktadienį namuose laukia Madrido „Real“ testas.

Rungtynių apžvalga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją