Tvirtai Alytaus ekipoje debiutavo Rashardas Kelly, iškart įsiverždamas tarp lyderių – 18 minučių, 14 taškų (5/6 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 1/2 baudų metimų), 4 atkovoti, perimtas ir 2 prarasti kamuoliai, 3 pražangos bei 12 naudingumo balų.

„Pieno žvaigždės“ neturėjo ne tik debiutantų, bet ir didelės dalies įprastos rotacijos. Komandai padėti negalėjo Martynas Pacevičius, Martynas Zigmantavičius ir Jaredas Cunninghamas. „Wolves“ neturėjo Regimanto Minioto ir Vitalijaus Kozio.

Tai buvo jau trečiasis šių komandų tarpusavio susitikimas ir kiekviename „vilkai“ triumfavo vis užtikrinčiau – 76:69, 90:71 ir sutriuškinimas šį kartą.

Ši pergalė leido „Wolves“ įsitvirtinti trečiojoje turnyro lentelės pozicijoje, „Pieno žvaigždės“ nepajudėjo iš dešimtosios.

„Aš apskritai džiaugiuosi, kad vakar pirmą kartą per šį mėnesį treniruotėje turėjome 10 krepšininkų, galėjome pažaisti 5 prieš 5. Praktiškai nuo FIBA rinktinių „lango“ neturėjome 6 žaidėjų, kurie negalėjo treniruotis.

Man džiugu dėl šito dalyko, galėjome atlikti pilnavertę treniruotę. Aišku, laimėjome šįkart kovoje dėl atšokusių kamuolių (45-33). Taip, Pasvalio ekipa nusileido fiziškumu, ūgiu. Vyrams pasakiau, kad šiame sezone laimėjome eilę rungtynių ženkliai pralaimėdami kovą po krepšiais.

Įsivaizduokite, kokį turime rezervą, jei laimime kovą dėl atšokusių kamuolių.

Šį vakarą šie skaičiai tą parodo. Džiugu, kad pagaliau patobulėjome šioje vuetoje, bet viena kregždė dar ne pavasaris“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Jis džiaugėsi naujoko įsiliejimu.

„Turėjome tik dvi treniruotes. Jis turi daug energijos, to ir tikėjomės, yra kovingas. Nelabai remiuosi taškais, tačiau šį vakarą per 17 minučių pelnė 14 taškų. Tai rodo jo kovingumą, ryžtą, norą žaisti. Manau, tų dviejų tremniruočių man negana norint pažinti, ką jis gali aikštėje.

Bet jo galimybės nemažos, pabandysime jį įlieti į komandą. Vidury sezono nėra lengva tą padaryti, bet nėra kitos išeities. Manau, atkrintamosioms būsime gerai pasiruošę“, – vylėsi R. Kurtinaitis.

Strategas nebuvo linkęs prognozuoti, kokią vietą „Vilkai“ užims sezono finiše.

„Esu pasimokęs negalvoti apie sezono pabaigą. Svarbiausios – artimiausios rungtynės, kurias reikia laimėti. Kai pradedi planuoti, gero nelauk. Žinoma, žurnalistai dar rudenį pasako, kas bus pirmas, kas antras, o kas penktas.

Aš žaidėjų nespaudžiu, nesakau mūsų tikslų. Jie patys gal žino, kokie mūsų tikslai. Svarbu nebarstyti taškų. Yra komandų, prieš kurias privalome laimėti.

Kausimės, reikės atkovoti tuos prarastus taškus prieš stipresnes komandas. Taip, reguliariajame sezone taikomės į kuo aukštesnę poziciją. Mūsų komandai nėra didelio skirtumo: žaisti namie, ar išvykoje.

Nesame tokia komanda kaip „Žalgiris“, į kurio rungtynes Eurolygoje susirenka apie 15 tūkst. sirgalių. Tokiu atveju „Žalgiris“ turi pranašumą. Mūsų sirgaliai geri, bet didelės įtakos mūsų žaidimui neturi“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Spaudos konferencijoje strategas buvo paklaustas ir apie „Žalgirio“ šansus Eurolygoje patekti į atkrintamąsias.

„Žaidžia neblogai, komanda kovoja, turi tikslą, jis labai arti. Daug faktorių susideda. Pirmą kartą Kaune vyks Eurolygos finalo ketvertas. Būtų tikrai gražu, jei „Žalgiris“ dalyvautų tame finalo ketverte.

Tas kelias dar tolimas. Vienerios rungtynės gali viską sujaukti. Kol kas pagal žaidimo stilių, pagal kovingumą yra visi šansai. Eilę rungtynių „Žalgiris“ žaidė gerai, būna nenumatytų faktorių, kažkokios traumelės ar ligos.

Jei „Žalgiris“ to išvengs, turės visus šansus (patekti į atkrintamąsias)“, – prognozavo R. Kurtinaitis.

Šią savaitę Kazio Maksvyčio auklėtiniai sužais dvejas rungtynes namuose: trečiadienį namuose priims „Monaco“ krepšininkus, penktadienį – svečius iš Valensijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją