„Turbūt vienintelis geras dalykas, nutikęs šiose rungtynėse, yra pergalė ir mūsų fanų šventimas. Jiems patiko rungtynės, švenčia pergalę, tai vienintelis geras dalykas. Bet mes, kaip komanda, iš šių rungtynių nepatobulėjome, nežengėme jokio žingsnio į priekį. „7bet-Lietkabelio“ geriausi metikai kas norėjo, tas ir metė, mes jų nesustabdėme. Taip, pabaigoje kažkiek pasisekė. Turiu pripažinti, kad šiandien laimėjome prieš tikrai gerą komandą, kuri pastaruoju metu yra tikrai karšta. Rungtynės nebuvo lengvos. Bet nieko naujo, įmetame 90 arba 100 taškų, bet praleidžiame taip pat 90. Norisi, kad žaidėjų ambicijos būtų kitokio lygio. Šiandien, nėra ką slėpti, jų ambicijos netenkino“, – teigė G. Žibėnas.

Pirmame rungtynių kėlinyje aikštės šeimininkai suklydo net 10 kartų, o jų klaidomis pasinaudoję svečiai iš Panevėžio išsiveržė į priekį ir po pirmų 10-ies minučių pirmavo 25:13. Anot G. Žibėno nesėkmingos rungtynių pradžios priežasčių reikėtų ieškoti treniruotėje. „Turiu pripažinti, jog žaidėjai vakar turėjo labai blogą treniruotę. Tokios ir priežastys. Mes tą treniruotę atsinešėme šiandien į pirmą kėlinį. Kaip treniruojiesi, taip ir žaidi. Nėra nieko naujo. Privalome suprasti, kad nebeturime jokio antro čempionato, FIBA Čempionų lyga mums jau baigėsi, tad visą dėmesį turime skirti mūsų čempionatui. Žinome, kokios yra svarbios rungtynės turnyrine prasme. Man yra nesuprantama, kai žaidėjai ateina tokie, kokie atėjo vakar“, – konstatavo „Ryto“ treneris.

Vis dėlto, tragiškas startas neišmušė „Ryto“ iš vėžių ir antrame kėlinyje vilniečiai sugrįžo į žaidimą ir išlygino rezultatą. Lygi kova vyko iki pat rungtynių pabaigos, o pergalę lėmė keturi taiklūs „Ryto“ įžaidėjo Kendale'o McCullumo baudų metimai. „Neabejojau, kad Kendale'as sumes visas baudas. Galiu tik pakartoti, kad džiaugiamės pasirašę sutarti su juo. Jis įneša kitų spalvų ir papildomų namų darbų varžovams. Jis gali improvizuodamas išgelbėti užsitrigusias atakas, ypač provokuodamas pražangas, įsiverždamas į baudos aikštelę bei nusimesdamas kamuolį. Aišku, laimėjome ne tik dėl jo pastangų, šiandien charakterį parodė visi žaidėjai. Bet tam, kad pasiektum maksimumą, reikia ne tik charakterio, bet ir ambicijų. Varžovai yra stiprūs, šiemet LKL tikrai yra stipresnis. Tas lydinys turi būti su ambicijos potėpiu. Kaip mes šiandien žaidėme, norėjosi rautis plaukus“, – pripažino G. Žibėnas.

Tuo metu Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ vyriausias treneris Nenadas Čanakas po skaudaus pralaimėjimo nebuvo labai kalbus. „Šiuo momentu negaliu nieko protingo pasakyti. Turiu savo nuomonę, kurią išsakius man nebūtų gerai. Sveikinimai „Rytui“ ir tikiuosi, jog mes dar susitiksime,“ – spaudos konferencijoje lakoniškai kalbėjo krepšinio specialistas iš Serbijos.

Galiausiai jis konstatavo, kad rungtynių pabaigoje jo auklėtiniai privalėjo žaisti protingiau. „Privalome geriau žaisti gynyboje, išvengti bereikalingo kontakto ir pražangų. Taip pat ir pabaigoje, turėdami 6 taškų persvarą prasileidome tritaškį, po to buvo dar kelios situacijos, kur galėjome sužaisti protingiau, bet aš jų nenoriu komentuoti. Šiaip ar taip, mes juk žaidėme su Lietuvos čempionais, sužaidėme taip, kaip galėjome. Nėra realu, jog mes kiekvieną kėlinį laimėsime 12 taškų persvara. Esu patenkintas savo žaidėjais. Iš šitos situacijos išeisime stipresni ir tikiuosi, jog mes dar čia sužaisime“, – pareiškė „7bet-Lietkabelis“ strategas.

LKL pirmenybėse „Rytas“ varžovus iš Panevėžio įveikė antrą kartą per trejas rungtynes.

Praėjusiame sezone LKL finale vilniečiai panevėžiečius nugalėjo 4-1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją