Net ir pergalingai sužaidę visas likusias ketverias rungtynes jie negalėtų būti tikri, kad įšoks į atkrintamųjų traukinį.

Ketvirtadienio vakarą Turkijos atstovai apmaudžiai krito Berlyne, kur po Luke'o Sikmos dėjimo 93:95 turėjo nusilenkti vietos ALBA kolektyvui.

Savo padėtį dar labiau komplikavusius dukart iš eilės Eurolygos čempionus penktadienį turnyro lentelėje gali pavyti du šiuo metu 12-13 vietą užimantys Italijos klubai – Milano „Olimpia“ ir Bolonijos „Virtus“ (abu po 13-16).

„ALBA pataikė 12 iš 25 tritaškių metimų, kas yra 48 procentai. Mes turėjome progą perlaužti rungtynes, kai panaikinome 19 taškų deficitą ir perėmėme kontrolę, bet paskutinėmis minutėmis, kaip ir visą sezoną, mes prametėme, o varžovai sumetė viską, tad pralaimėjome dar kartą tokiu pat būdu.

Tai – viso mūsų sezono atspindys. Ir dabar yra 99 procentų tikimybė, kad mes nepateksime į atkrintamąsias“, – spaudos konferencijoje liūdnai konstatavo stambuliečių strategas Erginas Atamanas.

Iš likusių keturių Eurolygos mačų „Anadolu Efes“ vyrai savo arenoje žais net tris – jie priims „Olimpią“, „Virtus“ ir „Monaco“, o svečiuosis tik pas Stambulo „Fenerbahčę“.

Tiesa, 18 pergalių, t. y. maksimumo, kurį šiemet begali surinkti Stambulo ekipa, , patekimui į pirmąjį aštuonetą gali ir neužtekti.

„Anadolu Efes“ nesėkmės naudingos Kauno „Žalgiriui“, kuris tarpusavio dvikovose turi riebų minusą (0-2, -36 taškai), tad jei surinktų vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą, praleistų turkus į priekį.

Žalgiriečiai (15-14) šiuo metu rikiuojasi aštunti ir jau penktadienio vakarą medžios dar vieną grobį – nuo 19 val. 45 min. Stambule grumsis su „Fenerbahče“.

Vėliau kauniečiai namuose dar susirems su „Monaco“, „Valencia“ ir Tel Avivo „Maccabi“ bei svetimoje teritorijoje galynėsis su Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją