Šeimininkai su Mariumi Grigoniu starto penkete pradėjo susitikimą pavyzdiniu krepšiniu ir buvo pranašesni abiejose aikštės pusėse.


Švieslentėje tai greitai pavirto dviženkle persvara – 23:12.

Sutapimas ar ne, bet rezultatas į priešingą pusę ėmė keistis po triuškinančio Jano Vesely dėjimo į krepšį viena ranka per nuo atsarginių suolo pakilusį PAO vidurio puolėją Artūrą Gudaitį.


Katalonai išsiveržė į priekį vos prasidėjus antram kėliniui, trečiajame jau pirmavo 14 taškų, bet tai dar nebuvo pabaiga.

Netrukus „Panathinaikos“ ėmė tirpdyti ledus ir paskutiniajame ketvirtyje buvo prisikasusi 5 taškų atstumu. Vis dėlto klasiškai žaidė Nikola Mirotičius, suvertęs 26 taškus ir likęs per metimą nuo savo sezono rekordo.

Rokas Jokubaitis nugalėtojams per 15 min. pelnė 6 taškus (1/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 1/2 baudų), atkovojo 2 kamuolius ir kartą suklydo.

Priešingoje stovykloje 13 taškų (1/2 tritaškių, 10/11 baudų) atsakė M. Grigonis, per 28 min. dar sugriebęs 2 atšokusius kamuolius ir tiek pat kartų asistavęs komandos draugams.

A. Gudaitis žaidė 10 min. ir tenkinosi 4 taškais (2/5 dvitaškių, 0/2 baudų) bei 1 rezultatyviu perdavimu.

Šeimininkai vertėsi be dviejų puolėjų Dwayne‘o Bacono ir Mateuszo Ponitkos.

Beje, nors ir pustuštė, OAKA arena tradiciškai šiltai sutiko savo buvusį numylėtinį Š. Jasikevičių, vilkėjusį „Panathinaikos“ aprangą 2007-2010 ir 2011-2012 metais.

Po mačo pastarasis pasidžiaugė įvykdytu pirmu komandos tikslu Eurolygoje – matematiškai „Barca“ jau užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.


„Panathinaikos“: Georgios Papagiannis 19 (7 atk. kam.), Marius Grigonis 13, Mattas Thomasas 11, Derrickas Williamsas 9;

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 26 (5/5 dvit., 4/8 trit.), Mike‘as Tobey 16 (4/6 trit.), Alexas Abrinesas ir Tomašas Satoransky (9 atk. kam., 9 rez. perd.) – po 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją