Šeštą pergalę iš eilės tarptautiniame fronte iškovoję LKL vicečempionai žengė didelį žingsnį link to, kad finišuotų pirmajame A grupės ketverte, kas suteiktų namų aikštės pranašumą aštuntfinalyje, kurį sudarys vienas vienintelis mačas.

Pirmoje rungtynių pusėje iš toli pataikyti beveik negalėję šeimininkai trečio kėlinio pradžioje atsiliko dviženkliu skirtumu (35:45), tačiau įsimėčius Kristianui Kullamae ir Jamelui Morrisui panevėžiečiai spurtavo net 15:2 bei perėmė iniciatyvą – 50:47.

Tuomet Lietuvos atstovų žaidime pasipylė klaidos, o varžovus į priekį patempė Onuralpas Bitimas – 55:61. Visgi J. Morrisas ir Paulius Murauskas spardėsi – 66:65.

Maža to, lemiamame kėlinyje toliau šėlęs J. Morrisas sukrovė saviškiams ir 7 taškų persvarą – 83:76. Tiesa, Anthony Clemmonsas ir Derekas Needhamas baudė tritaškiais – 83:82.

Vis dėlto dvi baudas prametus Yigitcanui Saybirui paskutinis žodis ir vėl priklausė J. Morrisui, kuris paleido žudikišką tritaškį praktiškai su finaline sirena – 88:85.

J. Morrisas iš viso surinko 21, o K. Kullamae ir Gabrielius Maldūnas – po 12 taškų.

Gediminas Orelikas ir Nikola Popovičius pridėjo po 9, Gyorgy Golomanas – 8, Paulius Murauskas – 7, Vytenis Lipkevičius – 5, Stefanas Peno – 3, Mantas Rubštavičius – 2 taškus.

Bursiečiams Derekas Needhamas parūpino 21, Onuralpas Bitimas – 15, Anthony Clemmonsas ir Zachas Auguste'as – po 14, o Davidas Dudzinskis – 12 taškų.

Paskutiniame ture „7bet-Lietkabelis“ keliaus į Ispaniją, kur susikaus su vienais grupės lyderių Badalonos „Joventut“ vyrais.

Panevėžiečius dar galėjusi pavyti Bursos komanda taip pat jau turi bilietą atkrintamosiose, kur tikisi pakartoti praėjusio sezono sėkmę. Pernai Kevarriuso Hayes'o, Alleriko Freemano, Johno Hollando ir kitų į priekį vedama ekipa pasiekė Europos taurės finalą, kuriame 67:80 neatsilaikė prieš Bolonijos „Virtus“.

Tas pats „Virtus“ prieš tai, aštuntfinalyje, 75:67 eliminavo ir per plauką nuo savų sienų pranašumo likusį „Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją