Praėjusią savaitę „Žalgiris“ po itin atkaklios kovos namie 72:74 nusileido lyderiams Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkams, o „Fenerbahče“ savo ruožtu savo aukštėje 75:82 pralaimėjo Milano „Armani Olimpia“ ekipai.

„Fenerbahče“ turi dviem pergalėmis daugiau nei „Žalgiris“ ir rikiuojasi penktoje turnyro lentelės vietoje, o K. Maksvyčio auklėtiniai žengia devinti.

„Liko penki turai, o laukia svarbios rungtynės tiek mums, tiek varžovui, kuris dar nėra tikras dėl vietos atkrintamosiose. Matyti, kad „Fenerbahče“ reaguoja į nesėkmes sezone ir stiprinasi. Atvyko Tyleris Dorsey, pasveiko Nemanja Bjelica. „Fenerbahče“ namie yra gausiai palaikoma sirgalių. Galvoju, kad tai yra labiau gynybinė komanda, o ne puolimo. Bus nelengva, bet kito kelio neturime. Važiuosime kautis dėl pergalės“, – prieš išvyką kalbėjo K. Maksvytis.

Jis atskleidė, kad įdėmiai stebėjo „Fenerbahče“ rungtynes su Milano ekipa. Anot jo, Ettore Messinos auklėtiniai gerokai apribojo varžovų veiksmus ir lyderius gera gynyba, o pergalę nukalė Shabazzas Napieras – tas pats, kuris buvo ir „Žalgirio“ radare. „Aišku, galėjo jis būti ir su žaliai baltais marškinėliais. Mes neabejojome dėl jo galimybių žaisti krepšinį, daugiau – dėl jo sveikatos galimybių“, – dalinosi mintimis strategas.

K. Maksvytis pasidžiaugė, kad visi žaidėjai treniruojasi. „Kažkiek norėjosi, kad Isaiah Tayloras būtų turėjęs bent vienas rungtynes prieš išvyką į Stambulą. Kaip visada, studentui prieš egzaminą trūksta laiko. Pasisaugodamas jis galėjo dalyvauti rungtynėse su „Neptūnu“, bet nusprendėme nerizikuoti, norėjome jį grąžinti per treniruotes, nekontaktinį krepšinį. Tikimės, kad tas darbas nenueis veltui. koks I. Tayloras mums svarbus matėme praėjusią savaitę“, – kalbėjo jis.

Pirmose tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“ namie 86:66 sutriuškino būsimus varžovus, tačiau dabar Dimitrio Itoudžio auklėtiniai demonstruoja visiškai kitokį krepšinį.

„Negalėčiau pasakyti, kad atėjęs T. Dorsey pakeitė komanda. Jis patyrė dar patyrė nedidelę čiurnos traumą, tad dar nežinome, ar žais. Aišku, jis išplėtė aikštę, įmetė tritaškius ir sudarė konkurenciją lyderiams Scottie Wilbekinui ir Nickui Calathesui. O kartais su jais eina ir į tandemą. Vis dėlto nemanau, kad jis dar 100 proc. įėjęs į sportinę formą ir komandą, – vertino K. Maksvytis. – Jie turi savo planus, o mes – savo. Visi nori laimėti ir patekti į atkrintamąsias. Tačiau visų pirma, turime žiūrėti į savo reikalus. Reikia mums laimėti tašką. Labai gaila, kad nepavyko mums įveikti „Olympiakos“, nors buvome arti. Bandysime laimėti prieš „Fenerbahče“.

Pirmoji dvikova su „Ferenbahče“ taip pat įsiminė ir dėl lyderio Keenano Evanso traumos. „Žiūrėjome dar kartą tas rungtynes, sukilo prisiminimai. Be abejo, su K. Evansu viskas būtų kitaip. Neaišku, ar geriau, ar blogiau, bet tuo metu atrodė, kad bus labai blogai“, – kalbėjo žalgiriečių vedlys.

„Žalgiris“ į Stambulą išvyks ne užsakomuoju, bet įprastu skrydžiu – iš Vilniaus išskris ankstyvą ketvirtadienio rytą. Turkijos sostinėje K. Maksvyčio auklėtiniai turės viena diena daugiau pasiruošti rungtynėms ir lengvas atsistatymas. „Papildoma treniruočių diena mums visada išeidavo į naudą šį sezoną“, – patikino treneris.

Kitą savaitę Kauno „Žalgiris“ trečiadienį ir penktadienį savo aikštėje žais atitinkamai su „Monaco“ ir „Valencia“ komandomis. Tuomet reguliariajame sezone žalgiriečiams liks tik dvejos rungtynės – su Tel Avivo „Maccabi“ ir Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją