Tai pasakytina tiek apie vietinį, tiek ir apie taptautinį frontą. Jei neskaičiuosime KMT Finalo ketverto, kur užsikabino bronzos medalius, rezultatų, panevėžiečiai šiuo metu yra iškovoję jau dešimt pergalių iš eilės – po penkias LKL ir Europos taurės turnyruose.

Pagal šį rodiklį Nenado Čanako auklėtiniai gali pelnytai vadintis antra karščiausia Senojo žemyno komanda. Juos savo įspūdinga laimėjimų serija lenkia tik Slobožanskės „Prometey“ klubas iš Ukrainos, žaidžiantis, beje, toje pačioje A grupėje – Roneno Ginzburgo ir Manto Šerniaus treniruojama ekipa susišlavė jau 28 pergales paeiliui (net 9 Europos taurėje ir dar 19 Latvijos-Estijos lygoje).

Ši savaitė lietkabeliečiams žada maksimalius iššūkius – trečiadienį laukia supersvarbus mūšis namuose su praėjusių metų Europos taurės finalininke Bursos „Frutti Extra“, o šeštadienį išvyka į sostinę ir principinė akistata su šalies čempionu Vilniaus „Rytu“.

„7bet-Lietkabelio“ atsigavimas sutapo su Gedimino Oreliko parvykimu į miestą prie Nevėžio. Sūnus paklydėlis, sezoną pradėjęs Stambulo „Bešiktaš“ gretose, bet taip ir neradęs vietos po turkiška saule, grįžo namo ir iškart ėmėsi darbo.

Jis per penkis LKL susitikimus dukart surinko dvigubą dublį, o Europos taurėje triskart pasiekė bent 20 taškų ribą (20, 22 ir 27 tšk.) ir iš toli atakuoja net 45 procentų taiklumu.

„Gal ir mano prisijungimas suveikė, ir kiti dalykai. Vis tiek man pačiam reikėjo prisitaikyti prie kitų žaidėjų, o prie sistemos buvo lengviau. Dar ir Nikola Popovičius atvyko. Manau, mes kažkiek sustiprinome komandą.

Dabar, kai gera banga, tai ir ta gynyba pagerėjo. Atsirado susižaidimas, vienas kito supratimas ir pasitikėjimas ginantis – žinai, kad tau už nugaros stovės pagalba“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė G. Orelikas.

Jis tikino jau pamiršęs etapą Stambule, kur retai sulaukdavo perdavimo.

„Man jau ne 20 metų, kad dėl tokių dalykų išgyvenčiau pusę sezono“, – tvirtino neseniai 32-ąjį gimtadienį šventęs puolėjas.

Būtent Turkijos Superlygoje jam teko susidurti ir su trečiadienio oponentais iš Bursos.

„Esame pasiruošę tikrai gerai. Kaip ir kiekvienose rungtynėse, norime tik pergalės. Žaisime namuose, prie savo fanų, tad atiduosime viską, ką galime. Tikėkimės, kad ta banga niekur nenueis ir toliau liksime ant jos.

Jie labai kibūs ir spaudžia nuo pat galinės linijos. Turi labai daug agresyvumo, greito puolimo ir žaidimo vienas prieš vieną, ypač iš Dereko Needhamo ir Anthony Clemmonso pusės. Dabar dar Andrew Andrewsu iš Atėnų „Panathinaikos“ pasipildė. Tai gal kiek ir keista, nes jiems didelio žmogaus labiau reikėjo“, – svarstė G. Orelikas.

Jo teigimu, šioje sezono stadijoje žvalgytis į turnyro lentelę nėra ko.

„Nežinau, kaip kiti, bet aš kol kas neskaičiuoju. Kaip pasakytų Antanas Sireika, viščiukus paskaičiuosime pavasarį. Bet suprantame, kad norėdami likti ketverte, mes privalome laimėti. Tas tik prideda motyvacijos visiems. Būtinų būtiniausiai sieksime šios pergalės“, – pabrėžė jis.

Patyręs krepšinio vilkas džiaugėsi ir komandos jaunųjų talentų – 18-mečio Pauliaus Murausko bei 20-mečio Manto Rubštavičiaus – tobulėjimu.

„Gal dar, aišku, jiems reikia daug patobulėti krepšinio atžvilgiu, bet jie duoda daug energijos. Abu yra labai talentingi ir gauna pakankamai daug žaidybinio laiko Europos taurės komandoje. Jiems tai yra super. Kuo daugiau tokių sezonų bus, tuo labiau jie tobulės. Manau, abu jie bus labai geri žaidėjai ir gali pasiekti net rinktinės lygį“, – šviesią ateitį jiems piešė G. Orelikas.

Likus dviem turams „7bet-Lietkabelis“ (9-7) A grupėje žengia ketvirtas, bet turi tokį patį balansą kaip ir trečią bei penktą pozicijas užimantys Venecijos „Umana Reyer“ ir Ulmo „Ratiopharm“ klubą.

„Pasitikėjimo Europos taurėje dar daugiau pridėjo užsitikrinta vieta atkrintamosiose. Tai buvo mūsų minimalus tikslas, bet dabar keliame tikslą pakovoti dėl dar aukštesnių pozicijų“, – atviravo N. Čanakas.

Paskutiniame ture panevėžiečiai keliaus į Ispaniją, kur susikaus su vienais grupės lyderių Badalonos „Joventut“ vyrais, tad norint realiai galvoti apie savų sienų pranašumą aštuntfinalyje, kaip oras reikalinga pergalė prieš Bursos kolektyvą.

Primename, kad, pergalės trečiadienį atveju, panevėžiečiai gerokai padidintų savo šansus finišuoti vienoje iš pirmųjų keturių vietų Europos taurės A grupėje.

Panevėžiečius dar galinti pavyti Bursos komanda (7-9) taip pat jau turi bilietą atkrintamosiose, kur tikisi pakartoti praėjusio sezono sėkmę. Pernai Kevarriuso Hayes'o, Alleriko Freemano, Johno Hollando ir kitų į priekį vedama ekipa pasiekė Europos taurės finalą, kuriame 67:80 neatsilaikė prieš Bolonijos „Virtus“.

Tas pats „Virtus“ prieš tai, aštuntfinalyje, 75:67 eliminavo ir per plauką nuo namų aikštelės pranašumo likusį „Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją