Tik pergalė 13 taškų ar didesniu skirtumu išstums Ispanijos ekipą iš antrosios grupės vietos ir leis „Rytui“ patekti į atkrintamąsias, tačiau G. Žibėnas siūlo pernelyg į skirtumą nesikoncentruoti.

„Jei perdaug persvarą akcentuosime... Bus rungtynės gal ir -10, gal ir +10... Turime koncentruotis į teisingą žaidimą ir kuo greičiau pajungti savo fanus, kad jie išeitų iš rutinos. Nereikia būti droviems lietuviams. Kas ateina į rungtynes susirišę plaukus, tai juos reikia pasileisti. Tai tokios rungtynės, kur reikia didelio indėlio iš savų vilniečių“, – sakė G. Žibėnas.

Kalbėdamas apie laukiančią akistatą akistatą strategas prisiminė ir sunkias pirmąsias komandų tarpusavio rungtynes.

„Galvojame, kaip žaisti teisingai, tai yra svarbiausia. Tokios rungtynės yra labiau ne apie taktiką, o apie energiją. Mes labai prastai žaidėme pirmas rungtynes, todėl ir gavosi 13 taškų skirtumas. Puolime norėjome būti herojais, iš to varžovams atsirado laisvė bėgti į greitą puolimą. Nesusitvarkėme su skautingo užduotimis, todėl šį kartą turime atlikti geresnius namų darbus“, – sakė specialistas.

G. Žibėnas atskleidė, kad rungtynes su „Baxi“ praleis nugaros skausmus pajutęs Tomas Lekūnas, o svarbiame mače į žaidimą įlieti bus bandoma naujokus iš JAV.

„Prieš valandą dar turėjome 12 žaidėjų, bet prieš pusvalandį sužinojome, kad vieno neturėsime. Tomui yra problemos su nugara, jis tikrai negalės mums padėti. Remsimės žaidėjais, kuriuos turime visą sezoną, bet Justiną Gorhamą taip pat esame numatę pajungti. Kendale'ą McCullumą buvo pristabdžiusi liga, bet pastarieji keli mačai parodė, jog papildomas gynėjas mums suteikia daugiau gerų metimų, geriau vaikšto kamuolys.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją