Dviejų lietuvių atstovaujamam „Panathinaikos“ klubui teko kelti baltą vėliavą sekmadienį pralaimėjus rezultatu 74:76 (21:21, 17:25, 20:13, 16:17).

Pirmą kartą šiemet Graikijos grandų akistata buvo gerokai atkaklesnė nei tapo įprasta pastaraisiais sezonais.

„Olympiakos“ pirmavo didžiąją dalį rungtynių, vis dėlto PAO oponentų iš akiračio nepaleido ir iki pat ketvirto kėlinio pabaigos stengėsi minti ant kulnų.

Mariui Grigoniui tai buvo pirmosios rungtynės Graikijos čempionate nuo praėjusio spalio. Lietuvos rinktinės gynėjas kurį laiką tvarkėsi sveikatos bėdas, o vėliau nebuvo registruojamas dėl legionierių limito.

„Šiose rungtynėse laimėtoją lėmė detalės. Keli švilpukai, keli sudėtingi metimai, klaidos ir jūs laimite arba pralaimite.

Ateityje stengsimės „Olympiakos“ duoti daugiau spaudimo“, – po mačo kalbėjo M. Grigonis.

Lietuvis užsiminė apie pagerėjusią komandos atmosferą rūbinėje po to, kai iš komandos vyr. trenerio pareigų buvo atleistas Dejanas Radonjičius.

„Šįkart žaidėme labiau kaip komanda. Dabar joje vyrauja kitokios nuotaikos, tačiau pasekmės (po D. Radonjičiaus etapo) jaučiamos.

Prireiktų viso vakaro, jei kalbėtume apie mano situaciją komandoje. Bet nenoriu kalbėti apie D. Radonjičių, ką jis nuveikė ir ką jis sakė man. Tai vidiniai reikalai“, – tiesioginiame eteryje tvirtino M. Grigonis.

Gynėjas pirmą kartą karjeroje iš esmės šansų sulaukdavo tik Eurolygoje, dėl legionierių limito jis nebuvo registruojamas Graikijos pirmenybėms.

Anot gynėjo, tai jam nauja patirtis, bet kiekvienas sezonas suteikia tam tikrų pamokų.

„Kalbant apie Graikijos čempionatą ir kovą su OLY, yra pozityvių ženklų. Turime atsispirti nuo šios dienos, iš šių rungtynių paimti teigiamus dalykus ir tęsti kovą. Jei tą padarysime, galime tikėtis gerų dalykų“, – pokalbį užbaigė M. Grigonis.

Sekmadienį jis žaidė 28 min. ir pelnė 13 taškų (3/5 dvitaškių, 1/6 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Naudingas buvo Artūras Gudaitis – vidurio puolėjas per 23 min. surinko 10 taškų (3/5 dvitaškių, 4/5 baudų), 8 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir 2 blokus, tačiau baigė mačą anksčiau laiko dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją