„FIBA Europe“ išplatintame pranešime rašoma, kad posėdžio metu kai kurie valdybos nariai reiškė susirūpinimą dėl žiniasklaidoje pasirodžiusių A. Zagklio komentarų – FIBA vadovas interviu Prancūzijos dienraščiui „L‘Equipe“ teigė, kad atsižvelgiant į Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) poziciją, balandį bus iš naujo svarstomas Rusijos ir Baltarusijos komandų suspendavimo klausimas.

Vis dėlto pranešime pažymima, kad „FIBA pozicija šiuo aspektu nesikeičia“.

„Tiek FIBA, tiek „FIBA Europe“ toliau atidžiai seks situaciją ir reaguos tuo atveju, jeigu ji keisis“, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

FIBA valdyba posėdžiaus balandį.

Primename, kad sankcijas Ukrainą užpuolusių valstybių krepšiniui FIBA priėmė praėjusią gegužę.

Tuo metu „FIBA Europe“ vadovybė Sevilijoje pritarė Lenkijos pasirinkimui vienos iš 2025 metų Europos čempionato grupių varžybas rengti Katovicuose. Kitos grupės rinksis Tamperėje (Suomija), Limasolyje (Kipras) ir Rygoje (Latvija).

„FIBA Europe“ valdybos posėdis, kuriai iki šiol priklausė ir lietuvis Mindaugas Špokas, buvo paskutinis prieš gegužės 18-20 d. Miunchene (Vokietija) vyksiančią Generalinės asamblėjos sesiją. Jos metu bus renkamas naujas prezidentas, taip pat ir naujos sudėties valdyba.

Pakeisti devynerius metus „FIBA Europe“ prezidento pareigas ėjusį turką Turgay Demirelį pretenduoja ispanas Jorge Garbajosa ir prancūzas Jeanas-Pierre‘as Siutat.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)