Kviečiame susipažinti su šios dienos rungtynių anonsu.

17.00 val. Vilniaus „Rytas-2“ – Vilniaus „Stekas“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius
Pirmosios rungtynės: 84:79

Per pirmąsias aštuntfinalio rungtynes „Rytas-2“ tapo vienintele komanda, kuriai pavyko įveikti reguliariajame sezone aukštesnę vietą užėmusią komandą.

Rungtynių metu atrodė, kad „Stekas“ gali nugalėti, nes vienu metu turėjo net 15 taškų pranašumą (53:38). Vis dėlto „Ryto“ dubleriai sugebėjo atsitiesti ir išplėšti pergalę rezultatu 84:79.

Per pirmąsias rungtynes pralaimėjusiems ypatingai trūko Manto Šerkšno. Dvimetrinis puolėjas yra svarbus dėl savo taiklių tolimų metimų, tačiau šį kartą komandai labiausiai trūko jo centimetrų po krepšiu. „Rytas-2“ atkovojo net 20 kamuolių po varžovų krepšiu, o iš viso kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 51:33. Tai buvo vienas svarbiausių pirmosios dvikovos baigtį nulėmusių veiksnių, kurį „Steko“ vyriausiajam treneriui Tomui Purliui reikės kažkaip pasukti savo komandos naudai. Prieš serijos pradžią treneris sakė, kad M.Šerkšnas nori grįžti š aikštę, tačiau tokio įvykio tikimybę vadino labai maža.

19.30 val. Palangos „Kuršiai“ – Šakių „Vytis-VDU“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga
Pirmosios rungtynės: 74:91

Tik paskutinę akimirką į atkrintamųjų varžybų traukinį įšokę Palangos krepšininkai per pirmąsias aštuntfinalio serijos rungtynes Šakiuose buvo tiesiog nušluoti – po 3 kėlinių komandas skyrė 26 taškai (76:50), o mačą šeimininkai laimėjo 91:74.

Visą sezoną tritaškius pagirtinai metantys „Vyčio-VDU“ krepšininkai šį kartą pataikė 16 iš 38 tolimų metimų (42 proc.) ir būtent taip nulėmė rungtynių baigtį. „Kuršiai“ išvykoje pataikė tik 6 iš 22 tritaškių.

Palangoje žaisti šį sezoną sunku visiems varžovams, tačiau „Kuršių“ šiandien laukia bandymas įkopti į labai aukštą kalną. Reikia ne tik rasti būdų pristabdyti Šakių ekipos metikus, bet ir patiems žaisti taip gerai, kaip galbūt šį sezoną dar nežaista.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją