Į pergalių kelią Eurolygoje grįžo pastarųjų dvejų metų reguliariojo sezono nugalėtoja „Barcelona“ (19-10). Š. Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 85:79 (18:15, 22:21, 17:21, 28:22) įveikė Belgrado „Crveną zvezdą“ (12-17) ir išsilaikė pirmajame ketverte.

Š. Jasikevičiui patiko, kaip jo auklėtiniai nusiteikė dvikovai su varžovais, kurių motyvacija liejosi per kraštus.

„Manau, kad mano žaidėjai išties kovojo. Belgrado komanda buvo įsprausta į kampą, o čia ir visas skirtumas – mes kovojome, jie buvo desperacijos būsenoje. „Crvena Zvezdai“ tai buvo finalas, paskutinė galimybė išsaugoti viltį kovoje dėl atkrintamųjų varžybų.

Mes turime suprasti, kad žengiame į galutinę reguliaraus sezono fazę ir komandos darys beprotiškus dalykus, kad tik laimėtų, išsikovotų namų aikštės pranašumą. Pirmiausiai reikia sugebėti atsakyti į tas jų pastangas. Mūsų laukia dar ilgas kelias“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Lietuvis pabrėžė, kad pagrindinis tikslas yra reguliarųjį sezoną baigti kuo aukštesnėje vietoje: „Dabar atrodo sudėtinga pakovoti dėl pirmos vietos, tačiau mes kovosime. Namų aikštės pranašumas yra mažiausias mūsų tikslas ir tikimės, kad jį pasieksime.“

Šaras pasidžiaugė, kad palaikymas „Palau“ arenoje buvo nuostabus. „Kaip ir daug kartų prieš tai, sirgaliai palaikė mus, kai mums to labiausiai reikėjo. Po dviejų pralaimėjimų mums labai reikėjo pergalės“, – sakė jis.

Trenerio pagyrų susilaukė čekų aukštaūgis Janas Vesely, prie pergalės prisidėjęs 21 tašku: „Jam reikėjo laiko prisitaikyti aikštėje ir už jos ribų, bet kai tai padarė, tapo vienu solidžiausių mūsų žaidėjų.
Jis dar mokosi iš tam tikrų situacijų, daro klaidas, tačiau visuomet iš širdies kovoja dėl komandos, negalvodamas apie save. Tai buvo dar vienas puikus jo pasirodymas.“

Nepamiršo Š. Jasikevičius paminėti ir Roko Jokubaičio. Įžaidėjas drąsiai ėmėsi inicaityvas lemiamu rungtynių momentu, pelnė 5 taškus iš eilės ir perdavė kamuolį tritaškį pataikiusiam Nikolai Kaliničiui. Pastarojo metimas tapo kertiniu lūžiu.

Nuo atsarginių suolo pakilęs R. Jokubaitis per 23 min. pelnė 8 taškus (3/5 dvitaškiai, 0/2 tritaškių, 2/2 baudos) ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Pastarasis rodiklis – naujas asmeninis lietuvio rekordas turnyre. „Jo sprendimai buvo labai geri ir padėjo iškovoti pergalę“, – gyrė tautietį Š. Jasikevičius.

Trenerio nuomone, jo auklėtiniai galėtų namie žaisti dar kiečiau ir neleisti tokiems žaidėjams kaip Facundo Campazzo nestabdomiems atakuoti. „Jis pataikė iš toli, sunku buvo jį sulaikyti ir veržiantis krepšio link. Tačiau tokius žaidėjus mes turime apriboti. Turime prasižengti ir žaisti kiečiau“, – pastebėjo jis.

Nedaug trūko, kad 24 taškus pelnęs F. Campazzo būti „išrašęs“ katalonams trečią pralaimėjimą iš eilės.

„Rungtynės buvo labai atkaklios, tačiau „Barcelona“ gal geriau sužaidė paskutines sekundes“, – pripažino Belgrado komandos strategas Duško Ivanovičius.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos liko penki turai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją