Po ilgosios pertraukos trečio kėlinio pradžioje vienu metu švieslentė fiksavo lygų rezultatą (40:40), tačiau 19:5 spurtavę svečiai ėmė tolti (44:59).

Prieš lemiamą kėlinį „Žalgiris“ turėjo 12 taškų deficitą, tačiau šeimininkai anaiptol nesiruošė sudėti ginklus.

Po Rolando Šmito tritaškių ir Achille Polonaros taškų likus 6 min. komandas skyrė jau kovinis atstumas (59:65). Arno Butkevičiaus ir Tomo Dimšos tolimi šūviai privertė Georgios Bartzoką prašyti minutės pertraukėlės (65:67).

15 tūkstančių žiūrovų arenoje kilo iš savo vietų, kai T. Dimša dvitaškiu su pražanga išlygino rezultatą, o komandoms žaisti ketvirtame kėlinyje buvo likusios 3 minutės.

Ekipos žengė koja kojon iki paskutinių sekundžių, o čia pergalę lėmė fantastiškai atakavęs S. Vezenkovas, kurio tikslus dvitaškis leido išplėšti pergalę. „Žalgiris“ dar turėjo 7 sekundes, tačiau aidint sirenai E. Ulanovo dvitaškis tikslo nepasiekė.

„Žalgiriui“ pavyko pristabdyti OLY puolimą ir Georgios Bartzoko auklėtiniai Kaune pelnė 10 taškų mažiau nei įprastai (84,7 taško per rungtynes), tačiau nesusitvarkė su pagrindiniu pretendentu į Eurolygos sezono MVP prizą.

S. Vezenkovas iš viso sušveitė 25 taškus (9/9 dvitaškiai, 2/7 tritaškiai, 1/1 bauda), nusiėmė 8 atšokusius kamuolius ir surinko 32 naudingumo balus.

„Abi komandos galėjo laimėti. Džiaugiuosi, kokią energiją demonstravome, tačiau to nepakanka žaidžiant prieš „Olympiakos“, – po dvikovos spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ vedlys.

– „Žalgiris“ daug laiko žaidė mobiliais penketais be L. Biručio ir K. Hayeso, ar, jūsų manymu, tai pasiteisino?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas K. Maksvytis.

– Tai pasiteisino. Bandėme primesti savo stilių, ne viskas suveikė, bet pavyko. Norėjome toliau nuo krepšio ištraukti Moustapha Fallą iš baudos aikštelės. Toks planas leido laikytis rungtynėse.

– Komandai negalėjo padėti Isaiah Tayloras, kaip sekėsi kompensuoti jo netektį?

– Be abejo, jo trūko. Padaryta 20 klaidų, nors, žinoma, OLY geriausiai besiginanti ekipa. Iš mūsų pusės reikėjo geriau priimti kamuolį, fiziškiau įeiti į situacijas, nenutraukinėti derinių. Taip, darėme klaidas, bet bendra prasme esu patenkintas.

– Paskutinėse atakose E. Ulanovas ėmėsi iniciatyvos, abu kartus apeliavo į teisėjus, kaip jums atrodė tos situacijos?

– Paskutinėje atakoje pats Edgaras ieškojo pražangos, bandė provokuoti. Kažkiek ataka ne iki galo išpildyta. Jis gavo kamuolį, bet ne tame taške.

Tai buvo visų rungtynių problema – kamuolį gaudavome ne toje vietoje, kur norėjome. Edgaras kamuolį turėjo priimti prie tritaškio linijos.

Kažkiek improvizuota, bet gerai, kad Edgaras atliko gerą prasiveržimą. Manau, kad jis tokius metimus pataiko 9-is iš 10-ies.

–Ar paskutinės atakos tikslas buvo išlyginti ar persverti rezultatą?

– Išyginti. Norėjome suklaidinti varžovus, su atsitraukusiu prie tritaškio linijos R. Šmitu ištraukti M. Fallą ir taip suteikti Edgarui koridorių prasiveržimui.

– Įspūdingas rungtynes sužaidė S. Vezenkovas, kurį bandė uždengti A. Butkevičius, kaip pavyko jį stabdyti?

– Pirmoje pusėje jis pelnė tik 9 taškus, o antroje pamatėme, kas yra Vezenkovas. Tai puikus lyderis, kuris gerai jaučiasi be kamuolio.

Jam sukuriamos situacijos, o to taiklūs dvitaškiai (9/9) – vienas faktorių, kodėl pralaimėjome.

Kalbant apie Arno gynybą, negaliu sakyti, kad jis blogai gynėsi. Tiesiog nepatiko visos komandos gynyba 3-iame kėlinyje.

Aleksandr Vezenkov

– X faktoriumi tapo Sh. McKissicas, kas nepavyko gynyboje prieš jį?

– Tragiškai gynėmės pirmoje pusėje. Nespėjome sureaguoti. Greitame puolime leidome jam veržtis.

Galiausiai nemanau, kad pačioje pabaigoje reikėjo šokti ant jo metant tritaškį. Nereikėjo jam leisti veržtis, išlaikyti atstumą, bet to mes nepadarėme.

– Antrame kėlinyje po taiklaus Sh. McKissico tritaškio atrodė, kad varžovas pasiuntė oro bučinį „Žalgirio“ trenerių štabui.

– Taip, bet nereagavome į šią provokaciją. Jūs matėte, kokį jis tritaškį įmetė – iš distancijos, mes rizikavome. Galiausiai pačioje pabaigoje jam pasisekė su tuo tritaškiu, ties kuriuo prasižengėme.

– Kova su Eurolygos lyderiais iki paskutinės atakos, ar yra pozityvo išsikapsčius iš dviženklio deficito, ar daugiau negatyvo dėl 20 klaidų?

– Be abejo, yra pozityvo. Žaidėme prieš elitinę komandą, sugebėjome grįžti ir žaisti lygiai iki paskutinės atakos, tačiau pergalės nepasiekėme.

Padarėme daug klaidų, kai kuriais momentais patys pamesdavome kamuolius lygiose vietose. Manau, čia yra didesnis rezervas.

Abejose ekipose trūko įžaidėjų: „Žalgiriui“ negalėjo padėti Isaiah Tayloras, „Olympiakos“ vertėsi be Kosto Slouko.

Artimiausias rungtynes Eurolygoje Kauno klubas žais kovo 24-ą Stambule prieš „Fenerbahče“.

Apskritai žalgiriečiams reguliariajame sezone dar liko penki varžovai: be jau minėto „Fenerbahče“, namuose teks kautis su „Monaco“, „Valencia“ ir Tel Avivo „Maccabi“, o išvykoje – su Miuncheno „Bayern“. Būtent po paskutinio turo ir „Žalgirio“ viešnagės Vokietijoje balandžio 14 dieną paaiškės galutinė komandų rikiuotė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją