Atsarginių vedamas Vilniaus „Rytas“ sugraibė paskutinį vilties šiaudą Stambule, trečiadienį FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapo rungtynėse pranokęs vietos „Bahčešehir“ krepšininkus rezultatu 92:69 (19:19, 23:12, 22:21, 28:17).

„Gera komandinė pergalė, – spaudos konferencijoje mintimis dalinosi G. Žibėnas. – Gerai stabdėme varžovų atakas, privertėme bendromis pastangomis suklysti „Bahčešehir“ 23 kartus. Puolime žaidėme kaip komanda, gerai dalinomės kamuoliu.“

Jis pasidžiaugė, kad šeši žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių: „Mums reikia tęsti tokį žaidimą ir siekti pagrindinio tikslo – patekti į TOP 8. Lemiamas rungtynes žaisime namie. Mums svarbiausia išlikti sveikiems, viskas yra įmanoma.“

„Labai džiaugiuosi šia pergale. Praėjusią savaitę mums buvo sunku psichologiškai, bet sugebėjome atsitiesti. Kalbant apie rungtynes – gerai žaidėme gynyboje, o tai leido ir gerai žaisti puolime. Dalinomės kamuoliu, pataikėme metimus ir laimėjome“, – sakė 14 taškų pelnęs ir 21 naudingumo balą surinkęs Gytis Masiulis.

Po savaitės, trečiadienį, vilniečiai užbaigs TOP-16 etapą žūtbūtiniu maču su Martyno Gebeno atstovaujama Manresos BAXI (Ispanija, 3/2) komanda.

G. Žibėno auklėtinių situaciją apsunkina tai, kad revanšą reikės pasiekti bent 13 taškų skirtumu. Pirmą vietą J grupėje jau užsitikrino Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija, 5/0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją