J grupėje antradienį vakare Bonos „Telekom Baskets“ ekipa namuose 85:75 (23:17, 25:23, 21:22, 16:13) įveikė Manresos BAXI krepšininkus bei užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Sostinės klubas trečiadienį vakare Turkijoje 19 val. sieks antrosios pergalės prieš „Bahčesehir“ ekipą. Tik pergalė „Rytui“ išsaugos galimybę lemiamame ture siekti antrosios vietos grupėje.

„Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas tvirtina, kad komanda yra pasiruošusi svarbiam mūšiui.

„Dar vienerios „mirk-gyvenkׅ“ rungtynės. Tokių sezone turėjome jau nemažai. Ką mačiau iš žaidėjų veidų, tai esame pasiruošę rungtynėms“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Varžovai Top-16 etape pralaimėjo visus 4 kartus, įskaitant nesėkmes ir Turkijos lygoje ekipa fiksuoja 9 pralaimėjimų seriją.

G. Žibėnas įspėjo, kad tokia statistika gali klaidinti.

„Mačas prieš BAXI pralaimėtas tik 2 taškais po lemiamo metimo, rungtynėse prieš „Anadolu Efes“ nusileista tik paskutinėmis minutėmis. Daug dvikovų pralaimėta nedideliais skirtumais.

Ši komanda žais be jokios įtampos, tai atlaisvins jų rankas, išryškins lyderius. Turėsime komandinėmis pastangomis stabdyti ekipos lyderį Jerry Boutsiele.

Talentingas Jamaras Smithas, jam sukuriama daug situacijų, užtvarų be kamuolio. X faktorius yra vietinis Yigitas Arslanas, kuris namų arenoje jaučiasi labai gerai“, – tvirtino G. Žibėnas.

Anot stratego, paskutinė pergalė prieš „Žalgirį“ leido komandoje labiau pasitikėti vienas kitu.

„Kartoju žaidėjams, kad nėra svarbu, kurį derini atliksi, bet svarbu, kaip tu jį atliksi. Svarbu tikėti tuo, ką darai. Taip pat ir apie gynybą. Nesvarbu, kokia tu sistema ginsies, svarbu pasitikėjimas. Tokiu atveju bet kuri gynyba bus gera gynyba“, – tvirtino G. Žibėnas.

„Ryto“ strategas turėjo gerų naujienų: tiek naujokas Kendale'as McCullumas, tiek Evaldas Kairys galės padėti komandai.

„Nesakyčiau, kad situacija tobula, bet ji gana gera. Abu dalyvavo kontaktinėse treniruotėse, žais vakare, rungtynių metu matysime, ką kiekvienas žaidėjas mums duoda ir į tai reaguosime“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Rungtynių Stambule pradžia – 19 val.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Rytas“ Vilniuje laimėjo 95:88. Top-16 etapą „Rytas“ baigs dvikova namuose kovo 22-ą prieš Martino Gebeno atstovaujamą Manresos BAXI ekipą (19:30 val.), kuriai svečiuose nusileido 69:82.

Į ketvirtfinalį patenka dvi stipriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją