Portalui „Walla!“ Eurolygos vykdantysis direktorius patvirtino, kad yra planų plėsti turnyrą.

„Stebuklingo skaičiaus neturiu, bet 18 klubų nepakanka. Turime daugiau norinčiųjų patekti, nei galimybių priimti į lygą.

Man patinka dviejų ratų sistema, kai žaidžiama namuose ir išvykoje, ir man patinka finalo ketverto formatas“, – kalbėjo vienas Eurolygos vadovų.

Anot jo, turnyro organizatoriai žvelgia į naujas krepšinio rinkas didžiuosiuose Europos miestuose.

„Tikrai manau, kad Londonoas ir Paryžius turės ateityje klubus Eurolygoje. Prieš penkerius metus atlikome tyrimus ir pamatėme, kad galima plėsti lygą Vokietijoje, Prancūzijoje ir Anglijoje“, – tvirtino M. Glickmanas.

Jis patvirtino, kad kitą sezoną Eurolygoje nebus klubo iš Dubajaus.

„Su jais daug kalbėjomės, jau dvejus metus vyksta dialogas šia tema, ji mus domina. Jei pavyks tai padaryti, tai įvyks tik gerai įvertinus ir suplanavus. Tai ypatinga situacija. Pagalvokite, pavyzdziui, apie logistinius dalykus.

Jei skrydis į Tel Avivą iš Vakarų Europos trunka apie keturias valandas, tai iki Dubajaus tektų skristi septynias. Nelengva. Ten įdomi, auganti rinka, yra finansų ir didžiulė arena, bet nėra istorijos ir tradicijų, dar nėra lygos ir komandos.

Norėtume, kad krepšinis ten pradėtų po truputį vystytis“, – teigė Eurolygos atstovas.

Jis sulaukė klausimo, ar mato galimybių Rusijos klubams grįžti į Eurolygą? Šioje vietoje Eurolygos vadovas turėjo kategorišką atsakymą.

„Ne, kol karas nesibaigs. Vykdysime Tarptautinio olimpinio komiteto ir kitų pagrindinių organų sprendimus ir elgsimės atitinkamai“, – pridūrė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją