„Ta atmosfera visada gali būti tobulintina, bet man čia patinka, ir pats renginys, ir žmonės, daug „Wolves“ vaikučių, 9 balai iš dešimties“, – transliacijos metu po dviejų kėlinių kalbėjo G. Žiemelis.

Visgi, Rimo Kurtinaičio auklėtiniai nepradžiugino gausiai susirinkusių žiūrovų Alytaus arenoje ir po pratęsimo 94:99 nusileido Virginijaus Šeškaus auklėtiniams.

Pertraukos metu LKL komentatorius Karolis Tiškevičius pakalbino vieną „Wolves“ įkūrėjų ir savininkų G. Žiemelį.

– Kaip aktyviai sekate „Wolves“ žaidimą šiame sezone?

– Praleidau gal pirmas 5 sezono dvikovas, paprastai kai nežiūrėdavau, laimėdavo komanda (šypsosi). Kai pradėjau žiūrėti, kelis kartus pralaimėjo. Turiu tokį įsitikinimą, gal man geriau nežiūrėti.

– Į Alytų turėtų atvykti Rashardas Kelly, ar „Wolves“ dar ketina kažkuo pasipildyti?

– Turime likti realistais. Pirmą vietą iškovoti sunku, bet kamuolys apvalus. Rashardas turbūt kovo 19-ą dieną atvyksta. Pora savaičių stebėsime komandą, kaip ji atrodo. Jau dabar mes turime 15 žaidėjų, nėra prasmės be reikalo pildyti ekipą.

Manau, su savo baze ir infrastruktūra mes šiai dienai atrodome neblogai.

Šiame sezone galime tikėtis kvietimo į Europos turnyrą. Tai nuramins žaidėjus.

– O kuriame turnyre tikitės sulaukti kvietimo, Europos taurėje ar FIBA Čempionų lygoje?

– Geras klausimas, matysime.

– Sakėte kamuolys apvalus, jei matysite, kad šiame sezone galite konkuruoti su „Žalgiriu“, ar priimtumėte sprendimą stiprintis?

– Nebutų racionalu. Šiame sezone neturime savo pagrindinės arenos, negalime parduoti daug bilietų, neturime pajamų iš maitinimo ir visa kita. Tai emocinis dalykas. Vieną kartą gali vadovautis emocijomis, tačiau tai bus trumpalaikis poveikis. Kaip saliutas, išleidi ir po poros minučių nebepameni to vaizdo.

– Esame girdėję įvairių kalbų apie galimą „Wolves“ biudžetą, kuris gali siekti ir 5, ir 8 mln. eurų. Kiek čia yra tiesos?

– Esu vienas iš 5 žmonių, kuris tvirtina biudžetą. Kitiems metams neturime patvirtinto biudžeto.

Galima pabandyti suskaičiuoti. Su 11 tūkst. vietų arena ir 20 gerų namų rungtynių galima tikėtis 2 mln. eurų pajamų. Gal kažkas matematiškai ir suskaičiuoja 8 mln. eurų. Kol kas sprendimo nėra.

Vadybiškai viskas bus gerai pasverta, turime grupę žmonių, kurie investavo pinigus į šį klubą. Jie sezono pabaigoje, manau, prisistatys. Persikėlę į savo areną pristatysime galimybę įsigyti klubo akcijų, tą žadėjome. Visi galės įsigyti. Norime tą susieti su persikėlimu į Vilnių.

Jei planuoji veiklą ne vienam sezonui, reikia vengti žingsnių, kurie gali sužlugdyti tą tvarumą.

– Kas jums pačiam pagrindinis varžovas – ar „Žalgiris“ galvojant apie finalą, ar „Rytas“ dėl konkurencijos sostinėje?

– Mes sau sakėme, kad visų pirma išliksime solidūs. O solidumas pasireiškia viskuo: ir elgesiu arenoje, ir elgesiu viešoje erdvėje, pasisakymais.

Visas pirmas (LKL) penketukas stiprus. Tai pasitarnaus lygai, kuri galės tikėtis daugiau pajamų iš TV transliacijų. Žiūrovams konkurencija yra įdomi.

– Ar ASG arenos rekonstrukcija artėja į pabaigą?

– Reikia pasakyti žiūrovams vieną dalyką: norėjome pagražinti išorinę pusę ir arenos vidų.

Dėl išorinių sienų negavome savivaldybės leidimo, nekomentuosiu, dėl kokių priežasčių, o arenos vidus bus idealus.

Bus įrengta net 350 ekranų, net kiekviename tualete jų bus, tad jei nespėji sugrįžti į areną, nieko nepraleisi bet kurioje arenos vietoje.

– Ar į Londoną keliaujate žaisti prieš Prienų „Labas GAS“ ekipą?

– Reikia FIBA leidimo, tuo rūpinasi LKL. Kiek žinau, prieš dvi dienas dar jo neturėjome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją