Jo auklėtiniai pirmą ketvirtį pralaimėjo 9:29, o antrame atsiliko 10:33.

Tačiau svečiai rankų nenuleido ir dovanojo vienas gražiausių šio sezono lygos rungtynių. V. Šeškaus auklėtiniai po pratęsimo 99:94 įveikė Rimo Kurtinaičio vadovaujamą komandą.

Po šių rungtynių „CBet“ užsitikrino tarpusavio pranašumą prieš „Wolves“, kadangi pirmojo rato akistata tarp šių ekipų baigėsi triuškinančia Jonavos klubo pergale namuose 80:62. Po antrojo rato alytiškiai žengia treti, o jonaviečiai – šešti.

Dvikovą Alytyje pažymėjo nuostabi gynėjų akistata. Rekordiškai rezultatyvus buvęs G. Watsonas sukratė 32 taškus (6/8 dvit., 5/11 trit.), atkovojo 6 kamuolius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų bei surinko 36 naudingumo balus.

Alytiškius į priekį vedė taip pat asmeninį rezultatyvymo rekordą pagerinęs A. Caveris – jis pelnė 35 taškus (10/17 dvit., 3/7 trit.), atkovojo 4 kamuolius, išdalino tiek pat rezultatyvių perdavimų ir surinko 28 naudingumo balus.

Šiame mače ant parketo sugrįžo mėnesį dėl traumos nerungtyniavęs J. Tayloras. Švedas buvo rezultatyvus – pelnė 22 taškus.

„Pirmame kėlinyje nesimatė noro laimėti, tačiau vėliau akys degė noru iškovoti pergalę. Ketvirtame kėlinyje vos nepaleidome rungtynių, kai pirmavome 80:77 ir nesugebėjome prasižengti per likusias kelias sekundes.

Bet žinote kuo labiausiai esu patenkintas? Tuo, kad auklėtiniai laimėjo tokiu deriniu, tokiais nurodymais, kuriuos aš daviau per minutės pertraukėlę“, – prisipažino V. šeškus.

Atrodė, kad komandos stos į antrą pratęsimą po Jeffery Tayloras dvitaškio (94:94), bet lemiamai jonaviečių atakai buvo likusios beveik 3 sekundės.

Po minutės pertraukėlės svečiai suklaidino varžovus – kamuolį po krepšiu gavęs Goranas Huskičius metė į krepšį, nors metimas buvo blokuotas, tačiau pavėluotai, jis jau leidosi į krepšį, tad dvitaškis buvo užskaitytas.

Šeimininkams pateikti atsako nepavyko. Negana to, dar buvo įskaitytas ir Edvino Šeškaus tritaškis su sirena – 99:94.

V. Šeškus atskleidė, kad perdavimas G. Huskičiui nebuvo atsitiktinis.

„Buvome susitarę, 99 proc. žinojau, kad varžovai keisis dengiamaisiais, taip ir buvo.

Edvinas atliko tikrai labai gerą perdavimą. Labai malonu laimėti rungtynes tuomet, kai esi sutaręs, ką darysi ir žaidėjai įvykdo planą. To šį vakarą buvo labai mažai, mes pykomės pirmoje pusėje.

Pirmame kėlinyje atrodėme kaip vaikai. Varžovai labai agresyviai gynėsi, neturėjome jokio komforto.

Vėliau atleido vadeles, gal per anksti patikėjo pergale“, – kalbėjo V. Šeškus.

„Ar pergudravau Kurtinaitį? Neaišku, ką jie buvo sumąstę. Mačiau, kad aikštėje buvo žemas penketas. Jei Rimo planas buvo keistis dengiamaisiais, tada mes pergudravome, jei ne, tai jie padarė klaidą“, – tvirtino V. Šeškus.

Dvikovą stebėjo vienas Alytaus „Wolves“ klubo dalininkų Gediminas Žiemelis, kurio vakarą apkartino Jonavos triumfas po pratęsimo.

„Tokia mano dalia – visiems apkartinti gyvenimą. Šiauliuose – „Rytui“, Kaune – Mantui Kalniečiui atsisveikinimo rungtynėse. Bet ne specialiai tą darau“, – juokėsi V. Šeškus.

Rungtynių santrauka:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją