„Žalgiris“ prieš „Rytą“ nelaimi jau nuo praėjusių metų sausio, negana to, Kaune paskutinį kartą vilniečiai įveikti dar 2021-ųjų „Betsafe-LKL“ finalo serijoje. Kita proga revanšui – balandžio 17-ąją, kuomet principiniai varžovai Kaune susitiks trečiąjį kartą.

Kauniečiams nepavyko sulaikyti fantastiškai rungtyniavusio vilniečių gynėjų dueto – Marcuso Fosterio ir Margirio Normanto. Amerikietis, prisiminęs karjeros vakarą Vilniuje ir vėl buvo nuostabus – 28 taškai ir 30 naudingumo balų.

Tuo metu antrojoje mačo dalyje dieviškai iš toli atakavęs kapitonas įsūdė visus 6 mestus tritaškius, iš viso pelnė 30 taškų ir surinko 32 naudingumo balus.

„Tarėmės remtis gynyba, bet laimėjome puolimu. Sukrito tie metimai, dalis jų buvo sunkūs. Smagu už komandą, džiugu, kad laimėjome.

Kas leido atrakinti „Žalgirio“ gynybą? Galbūt skaudanti nugara. Žinoma, juokauju. Manau, „Žalgiris“ lengviau pažiūrėjo į šias rungtynes, neįvertino mūsų po dviejų pergalių Eurolygoje, galbūt ir nuovargis darė savo.

Parodėme, kad visgi žaidžiant prieš mus nusiteikti reikia“, – po rungtynių rūbinėje pažymėjo M. Normantas.

– Ar prieš dvikovą aplankė nuojauta, kad šįvakar galite puikiai sužaisti?, – Delfi.lt paklausė „Ryto“ kapitono.

– Už komandą taip. Jaučiau, kad galime gerai sužaisti. Tarpusavyje pasikalbėjome, kad galime laimėti ir tą padarėme.

– Prieš dvikovą netrūko prognozių, kurios pranašavo lengvą „Žalgirio“ pergalę. Tai padeda pasiruošti rungtynėms, dar labiau motyvuoja prieš tokį varžovą?

– Tai normalu. Mes kelerias rungtynes prastai sužaidėme. Šį vakarą nežibėjome gynyboje, praleisti 94 taškai, laimėti padėjo puolimas.

Turime gerinti gynybą ir eiti į priekį. Čia tik eilinės reguliariojo sezono rungtynės, kurias pavyko sužaisti gerai prieš stiprų varžovą.

– Ar buvo karjeroje panašių pasirodymų?

– Dabar nepasakysiu, bet, ko gero, tai geriausios karjeros rungtynės. Kaip minėjau, pavyko pataikyti kelis sudėtingus metimus. Nuo rungtynių pradžios pajautėme savo žaidimą, neleidome „Žalgiriui“ laisvai ir lengvai atakuoti, išsiveržti į priekį. Su dievo pagalba laimėjome.

– Ar galima sakyti, kad tai tam tikra komandos reabilitacija prieš sirgalius po 4 pralaimėjimų paeiliui?

– Faktas. Nors skaičiavome kelis pralaimėjimus iš eilės, jie atvyko, palaikė mus Kaune, buvo girdimi, ačiū jiems. Bet komandai reikia pasistengti gynyboje.

– Kokios emocijos dabar apėmusios?

– Pastaruoju metu aš stengiuosi likti ramus, bet faktas, mes dar šiek šiek pasiausime šį vakarą.

– Klubo legionieriams tai pirmos rungtynės Kaune, ar juos prieš kelionę į Kauną įspėjote apie atmosferą, kuri laukė „Ryto“ komandos?

– Jie – profesionalai, manau, yra matę Eurolygos transliacijose, kiek žmonių renkasi „Žalgirio“ arenoje.

Įspėjome, kad bus daug žmonių arenoje. Nepamenu, kada tiek paskutinį kartą stebėjo LKL rungtynes.

– M. Fosteris vėl mojavo „Žalgirio“ sirgaliams, kaip vertinate?

– Viskas yra gerai, jis protingas vyras, žinojo, kur keliavo ir kur atsidūrė. Smagu tiek už jį, tiek už komandą.



Vilniečiai šiame mače vertėsi be dviejų krepšininkų – apsirgusio naujoko Kendale'o McCullumo ir kojos traumą besigydančio Evaldo Kairio.

Žalgiriečiai principinę dvikovą pasitiko po dviejų pergalių Eurolygoje – šią savaitę buvo nugalėta tiek Berlyno ALBA, tiek ir Vilerbano ASVEL.

Tuo metu sostinės krepšininkai prieš dvikovą Kaune buvo patyrę keturis pralaimėjimus paeiliui: jie prieš tai dukart klupo KMT finalo ketverte (prieš Jonavos „CBet“ ir Panevėžio „7bet -Lietkabelį“), LKL pirmenybėse nusileido Utenos „Unibet Casino-Juventus“, o FIBA Čempionų lygoje rimčiau nepasipriešino Bonos „Telekom Baskets“ klubui.

„Žalgirio“ ketvirtadienį laukia atsakingas Eurolygos mūšis namuose su vienvaldžiu turnyro lyderiu Pirėjo „Olympiakos“.

Savo ruožtu „Rytas“ trečiadienį svečiuose žais FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapo rungtynes su Stambulo „Bahčešehir“ ekipa.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją