„Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris lapkritį LKL sunkiasvorių dvikovoje Vilniuje pelnė net 34 taškus, o čempionų titulą ginantis „Rytas“ sostinėje triumfavo 89:85.

M. Fosteris nepasimetė ir Kaune, kuriam tai buvo pirmoji viešnagė „Žalgirio“ arenoje.

„Ryto“ amerikietis sekmadienį pelnė 28 taškus ir fiksavo 30 naudingumo balų, o svečiai iš sostinės 100:94 pranoko „Žalgirį“, kuris prieš sostinės komandą nelaimi jau nuo praėjusių metų sausio.

Negana to, Kaune paskutinį kartą vilniečiai įveikti dar 2021-ųjų „Betsafe-LKL“ finalo serijoje.

Kaip ir dvikovoje sostinėje, taip ir Kaune pergalę švenčiantis M. Fosteris prieš palikdamas aikštę spėjo „Žalgirio“ sirgaliams pamojuoti.

Krepšininkas po rungtynių atskleidė, kodėl ir vėl neužmiršo varžovų fanų bei kas lemia jo tokius sėkmingus pasirodymus būtent prieš „Žalgirio“ ekipą.

– Kokios emocijos po pergalės Kaune?, – rūbinėje buvo paklaustas M. Fosteris.

– Puikios. Visgi, tai komandinė pergalė, ypač po patirtų kelių pralaimėjimų. Atvykti į tokią areną ir žaisti čia labai gera, tad esu labai laimingas dėl rezultato.

– Fiksavote 30 naudingumo balų ir pelnėte 28 taškus, kaip pasiruošėte šiai kovai ir kaip sekėsi susidoroti su galimu spaudimu?

– Asmeniškai stengiausi visiškai atsiduoti komandai. Rezultatyviai žaidžiu jau visą sezoną, bet visada stengiuosi daryti kažką daugiau, stengiuosi geriau gintis, sukurti progas savo komandos nariams. Tą ir stengsiuosi daryti toliau. Daryti visko po truputį, kas padėtų mano komandai laimėti.

– Ar „Žalgirio“ sirgaliai turėjo įtakos jūsų ar visos komandos žaidimui ?

– Žinoma. Kai atvyksti žaisti prieš komandą, turinčią vienus geriausių sirgalių Europoje, tas visada suteikia papildomai motyvacijos. Čia derbio kova, mes buvome pasiruošę ir motyvuoti šioms rungtynėms.

– Pamojavote „Žalgirio“ fanams žaidimo pabaigoje. Kodėl?

– Tai KMT prisiminimai. Prisimenu visus tuos „Žalgirio“ fanus, kurie sirgo prieš mus. Manau, šiek tiek keista, kad jų sirgaliai nusiteikę prieš mus, kai tuo metu „Žalgiris“ net nežaidžia. Tai buvo mano ženklas jiems Vilniuje, tad kodėl gi jo nepriminus.

– Kiek pasitikėjimo savimi suteikia ši pergalė?

– Labai daug. Po keturių iš eilės pralaimėjimų, natūralu, tas pasitikėjimas buvo kritęs.
Šis mėnuo labai svarbus, vis dar turime šansų patekti į Čempionų lygos ketvirtfinalį, taip pat laukia rimti varžovai LKL. Tad pergalė prieš „Žalgirį“ yra gera pradžia siekiant to, kur mes norime būti.

– Beveik 30 taškų prieš „Žalgirį“ pelnote jau antrą kartą šiame sezone. Kas padeda taip sužaisti prieš Kauno ekipą?

– Kova prieš Eurolygos komandą, asmeniškai, suteikia papildomos motyvacijos. Žinau, kad norint mums laimėti, turiu puikiai pasirodyti. Šiandien tiek aš, tiek Margiris Normantas turėjome puikias rungtynes, abu rinkome taškus puolime. Žaisti taip agresyviai visada smagu, o savi sirgaliai suteikė papildomos motyvacijos ir malonumo žaidime.

Vilniečiai šiame mače vertėsi be dviejų krepšininkų – apsirgusio naujoko Kendale'o McCullumo ir kojos traumą besigydančio Evaldo Kairio.

Žalgiriečiai principinę dvikovą pasitiko po dviejų pergalių Eurolygoje – šią savaitę buvo nugalėta tiek Berlyno ALBA, tiek ir Vilerbano ASVEL.

Tuo metu sostinės krepšininkai prieš dvikovą Kaune buvo patyrę keturis pralaimėjimus paeiliui: jie prieš tai dukart klupo KMT finalo ketverte (prieš Jonavos „CBet“ ir Panevėžio „7bet -Lietkabelį“), LKL pirmenybėse nusileido Utenos „Unibet Casino-Juventus“, o FIBA Čempionų lygoje rimčiau nepasipriešino Bonos „Telekom Baskets“ klubui.

„Žalgirio“ ketvirtadienį laukia atsakingas Eurolygos mūšis namuose su vienvaldžiu turnyro lyderiu Pirėjo „Olympiakos“.

Savo ruožtu „Rytas“ trečiadienį svečiuose žais FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapo rungtynes su Stambulo „Bahčešehir“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją