„Žalgiris“ prieš „Rytą“ nelaimi jau nuo praėjusių metų sausio, negana to, Kaune paskutinį kartą vilniečiai įveikti dar 2021-ųjų „Betsafe-LKL“ finalo serijoje. Kita proga revanšui – balandžio 17-ąją, kuomet principiniai varžovai Kaune susitiks trečiąjį kartą.

Kauniečiams nepavyko sulaikyti fantastiškai rungtyniavusio vilniečių gynėjų dueto – Marcuso Fosterio ir Margirio Normanto. Amerikietis, prisiminęs karjeros vakarą Vilniuje ir vėl buvo nuostabus – 28 taškai ir 30 naudingumo balų. Tuo tarpu antrojoje mačo dalyje dieviškai iš toli atakavęs kapitonas įsūdė visus 6 mestus tritaškius, iš viso pelnė 30 taškų ir surinko 32 naudingumo balus.

Tritaškiai metimai buvo pagrindinis pergalę pasiekti svečiams padėjęs rodiklis – jų vilniečiai realizavo net 17 iš 27 (63 proc.).

Po dvikovos „Ryto“ strategas dėkojo kapitonui, kuris žaidė ir asmeninį taškų rekordą (30) pasiekė jausdamas nugaros skausmus.

Vyr. treneris pažymėjo, kad jo auklėtiniai kur kas laisviau jaučiasi aikštėje žaisdami prieš favoritėmis laikomas komandas.

„Sveikinimai komandai ir sirgaliams. Jie nenusisuko nuo mūsų, įspūdingai išlydėjo komandą į Kauną. Nesakau, kad ekipa išgyvena kažkokį krachą, tačiau šią pergalę dovanojame jiems.

Mums reikėjo atsispyrimo taško, kad sugrįžtų pasitikėjimas, tikiuosi, tai ir yra tos rungtynės, kurios leis tą padaryti. Sunku bet kuriai komandai, įskaitant ir Eurolygos, laimėti „Žalgirio“ arenoje. Tikrai stipri pergalė, didžiuojuosi vyrais“, – po rungtynių kalbėjo G. Žibėnas.

– Jūsų treniruojamas „Rytas“ prieš „Žalgirį“ yra iškovojęs 5 pergales ir patyrė 4 pralaimėjimus, kaip galite tą paaiškinti?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas G. Žibėnas.

– Manau, „Rytui“ lengviau žaisti prieš komandas, kurios yra laikomos favoritėmis. Mažiau naštos ant pečių, žaidėjai demonstruoja savo žaidimą, mėgaujasi juo. Kiekvienas žaidėjas mėgausis žaisdamas tokioje 14-15 tūkst. žiūrovų auditorijoje.

Nesvarbu, ar tai namų, ar išvykos rungtynės. Galbūt tai yra vienas paaiškinimų.

– Gintaras Krapikas teigė, kad nepamiršo Marcuso Fosterio pamojavimo Vilniuje. Jis dar kartą pamojavo „Žalgirio“ fanams. Jo žaidimas prieš „Žalgirį“ yra kažkas neįtikėtino, kaip galite paaiškinti jo pasirodymus LKL gandų mūšiuose?

– Reiktų jo klausti. Mes, kaip treneriai, iš jo norime visada tokios motyvacijos.

Kartais ją gauname, kartais – ne. Jis turi suprasti, kad jei nori žengti į kitą lygį, turi demonstruoti tą stabilumą kiekvienose rungtynėse.

Pasiūlysiu komandai išlikti savimi, alkanai ir paprastai.
Giedrius Žibėnas

– M. Normanto karjeros rungtynės – 30 taškų, kaip galite apibūdinti kapitono pasirodymą?

– Margiriui rūbinėje labai padėkojau vien dėl to, kad jis žaidė su skaudančia nugara.

Ryte buvo daug klaustukų, žais ar nežais. Šeštadienį treniruotėje jautė skausmus ir treniravosi vien dėl to, kad mes galėtume žaisti penki prieš penkis.

Bet Margiris įrodė, iš kurio jis yra miesto ir kam atstovauja. Jis tokių rungtynių nepraleis.


Margiris Normantas ir Marcusas Fosteris

– Dėl ligos nežaidė naujokas Kendale'as McCullumas, kiek tai keitė rungtynių planą?

– Stipriai. Jis jau Bonoje jautėsi prastai, sirguliavo. Tai turėjo įtakos rungtynėms Vokietijoje. Prieš dvi dienas jis lankėsi pas gydytojus, jie teigė, kad Kendale'ui reikia penkių dienų. Tikimės, kad Stambule jį turėsime.

Į Turkiją vešimės ir Evaldą Kairį, ar jis žais, sužinosime rungtynių dieną. Bet jam reikia bent vienos kontaktinės treniruotės, kad galėtų Stambule rungtyniauti.

– Ignas Brazdeikis pelnė tik 4 taškus ir aikštę paliko su penkiomis pražangomis, kaip pavyko jį sustabdyti?

– Komandinėmis pastangomis. Kai Ignas gaudavo kamuolį, norėjome spaustis gynyboje. Žinojome, kad spaudžiamas Ignas ne visada kamuolį atmeta komandos draugams. Kažkiek reikėjo rizikuoti, bet šiandien visi žaidėjai tikėjo gynybos sistema.

– „Žalgiris“ „Ryto“ nenugali nuo 2021 metų LKL finalo. Po jo papildėte atributikos skyrių klubo kvapukais. Ar po šios pergalės turėsite ką pasiūlyti atributikos parduotuvei?

– Nežinau, pasiūlysiu komandai išlikti savimi, alkanai ir paprastai.

Vilniečiai šiame mače vertėsi be dviejų krepšininkų – apsirgusio naujoko K. McCullumo ir kojos traumą besigydančio E. Kairio.

Žalgiriečiai principinę dvikovą pasitiko po dviejų pergalių Eurolygoje – šią savaitę buvo nugalėta tiek Berlyno ALBA, tiek ir Vilerbano ASVEL.

Tuo metu ne geriausią atkarpą fiksavę sostinės krepšininkai prieš dvikovą Kaune fiksavo keturių pralaimėjimų: jie prieš tai dukart klupo KMT finalo ketverte (prieš Jonavos „CBet“ ir Panevėžio „7bet -Lietkabelį“), LKL pirmenybėse nusileido Utenos „Unibet Casino-Juventus“, o FIBA Čempionų lygoje rimčiau nepasipriešino Bonos „Telekom Baskets“ klubui.

„Žalgirio“ ketvirtadienį laukia atsakingas Eurolygos mūšis namuose su vienvaldžiu turnyro lyderiu Pirėjo „Olympiakos“.

Savo ruožtu „Rytas“ trečiadienį žais FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapo rungtynes su Stambulo „Bahčešehir“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją