„Krepsinis.pro Cup“ varžybos buvo skirtos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai ir Vilniaus miesto 700-ajam gimtadieniui paminėti.

Turnyre savo jėgas išbandė Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės, Elektrėnų, Molėtų, Švenčionių, Visagino, Rokiškio, Sudervės, Varėnos ir Baltstogės jaunieji krepšininkai.

Iš viso turnyre kovojo net 72 komandos po 2-3 žaidėjus, kurios buvo padalintos į dvi amžiaus grupes.

Geografine prasme tai pirmas tokio plataus masto turnyras patiems jauniausiems vaikams per visą Lietuvos krepšinio istoriją, rašoma organizatorių pranešime.

Renginyje mažuosius sportininkus pradžiugino atvykę „Wolves“ klubo ambasadoriai, aukščiausi pasaulyje broliai dvyniai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

Broliai fotografavosi ir bendravo su turnyro dalyviais, jaunuosius krepšininkus motyvavo savo šventiniais linkėjimais ir prie prizinio fondo prisidėjo „Wolves“ klubo atributika.

Kovo 11-ą jaunieji Lietuvos krepšininkai paminėjo tarptautiniame turnyre

„Labai graži šventė, smagu, kad vaikai ir tėveliai Nepriklausomybės atkūrimo dieną paminėti gali tokiame krepšinio turnyre.

Nuo mažų dienų vaikai skatinami aktyviai ir sportiškai leisti laisvalaikį, o tai šiais laikais yra labai svarbu, kai vaikų dėmesį dažnai kausto technologijos ir kompiuteriai.

Aš manau, tokiame turnyre svarbiausia – gerai praleistas laikas ir geros emocijos. Apie talentą tokiame amžiuje kalbėti anksti, jis atsiskleidžia gerokai vėliau, paauglystėje. Kelerių metų vaikams svarbiausia subalansuotas fizinis krūvis ir sveika mityba“, – kalbėjo K. Lavrinovičius.

„Mūsų vaikystės laikais nebuvo tokių turnyrų. Apskritai krepšinis tris prieš tris Lietuvoje atsirado prieš gerus du dešimtmečius. Mes neturėjome tokių sąlygų, kurias turi šie vaikai. Tikiu, kad tokiose šventėse meilė sportui ir krepšiniui tik stiprėja“, – brolį papildė Darjušas.

Dovanomis jaunuosius krepšininkus džiugino ir Lietuvos krepšinio federacija.

„Vilniaus krepšinis“ organizacijos atstovas, treneris Jonas Staniulis prisipažino, jog dar visai neseniai suburti iš visos Lietuvos 3-8 metų krepšinį žaidžiančius vaikus į tarptautinį turnyrą atrodė sunkiai įgyvendinama užduotis, tačiau tai pavyko padaryti nuoširdžiai vaikais besirūpinančių tėvų ir trenerių dėka.

Krepšinio šventės organizatoriai neketina sustoti, planuose – dar ambicingesni ateities turnyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją