Visos paskutinio turo rungtynės prasidės vienu metu, o mes, tradiciškai, kviečiame susipažinti su visų jų anonsu.

19.30 val. Vilkaviškio „Perlas“ – Palangos „Kuršiai“
Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, Vienybės g. 63A, Vilkaviškis
Šį sezoną: 86:90, 70:79, 68:69

Kovą dėl paskutinio kelialapio į aštuntfinalį tęsia dvi komandos – Palangos „Kuršiai“ (14 pergalių ir 23 pralaimėjimai; 12 vieta) ir „Kretinga VR-Servisas“. Lemiamą dieną geresnėje padėtyje pasitinka Palangos ekipa, turinti viena pergale daugiau. Jei „Kuršiai“ šiandien laimės, jie keliaus į aštuntfinalį. Jei pralaimės, tuomet teks žvalgytis į kitą areną, nes tuomet savo pergalės atveju į atkrintamąsias varžybas įšoktų Kretingos komanda.

„Perlas“ (16/21; 10) šiandien taip pat žais ne tik dėl garbės. Priklausomai nuo rezultatų kitose arenose, Vilkaviškio komanda turi ir ką prarasti, ir ką atrasti, tad neabejotinai sieks pergalės. Papildoma motyvacija suvalkiečiams gali būti faktas, kad šiemet jiems „Kuršių“ kol kas taip ir nepavyko nugalėti.

19.30 val. Vilniaus „Stekas“ – „Kretinga-VR Servisas“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius
Šį sezoną: 85:72, 74:90, 94:75

„Stekas“ (17/20; 8) yra per žingsnį nuo 8-osios vietos, tad sieks į savo sąskaitą įsirašyti dar vieną pergalę. Kretingos komandos (13/24; 13) padėtis yra gerokai sudėtingesnė – jai būtina laimėti pačiai ir tikėtis Palangos komandos pralaimėjimo Vilkaviškyje. Tik taip gali atsiverti durys į aštuntfinalį.

Esminis klausimas Kretingos komandos likimui bus Martynas Mažeika. Ketvirtadienį žemaičiai be savo veterano 77:92 krito Klaipėdoje prieš „Neptūno“ dublerius ir taip labai susikomplikavo padėtį turnyro lentelėje. Jei gynėjas nepadės ir Vilniuje, tikėtis sezono pratęsimo „Kretingai-VS Servisui“ bus labai sunku.

19.30 val. Joniškio „Delikatesas“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis
Šį sezoną: 69:67, 87:83, 81:65

Paskutinėje vietoje esantis ir liksiantis „Neptūnas-Akvaservis“ (8/29; 14) ketvirtadienį namie tvirtai nugalėjo Kretingos ekipą 92:77 ir jau šiek tiek pasisaldino sau sunkaus sezono pabaigą. Be abejo, šiandien jaunieji klaipėdiečiai sieks dar vienos pergalės, tačiau tą padaryti bus sunku. Joniškio komanda (16/21; 11) prieš aštuntfinalį dar gali pakilti iš 11-osios pozicijos, namie ją įveikti sunku visiems varžovams, tad uostamiesčio jaunimo laukia nelengvas išbandymas.

19.30 val. Kauno „Žalgiris-2“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“
„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4A, Kaunas
Šį sezoną: 68:62, 65:69, 66:70

Centrinėse turo rungtynėse trečias reguliarųjį sezoną baigsiantis „Žalgiris-2“ (26/11; 3) priims reguliariojo sezono nugalėtojus iš Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ (31/6; 1). Turnyro lentelėje šios rungtynės jau nieko pakeisti negali, tačiau visus krepšinio gerbėjus intriguoja dar viena galima talentingojo kauniečių vidurio puolėjo Motiejaus Krivo ir patyrusio marijampoliečių aukštaūgio Aurelijaus Pukelio dvikova. Šių centrų tarpusavio susitikimai visada yra verti padidinto dėmesio.

19.30 val. Mažeikių „M Basket“ – „Šilutė“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai
Šį sezoną: 71:91, 72:61, 83:64

Pirmajame septynete visos pozicijos jau yra išsidalintos, tad ir Mažeikiuose vyks tiesiog kova dėl garbės bei pasirengimas atkrintamosioms varžyboms. „M Basket“ (22/15; 4) jau laukia ketvirtfinalio, tačiau „Šilutei“ (17/20; 6) dar teks išmėginti jėgas aštuntfinalyje ir kiekviena repeticija yra labai vertinga.

Ketvirtadienį šilutiškiai vertėsi be savo lyderio Jaleno Warreno ir sugebėjo įveikti antrąją vietą lygoje užsitikrinusius „Telšius“. Tiesa, telšiškiams nepadėjo Ignas Razutis, Rolandas Jakštas ir Laurynas Kaveckis, o Ovidijus Kaminskis žaidė vos minutę. Mažeikių komanda ketvirtadienį Marijampolėje į aikštę neleido Simo Jasaičio, tad trenerių manevrai gali sukurti sąlygas nedidelei staigmenai ir šį vakarą.

19.30 val. Šakių „Vytis-VDU“ – Kauno r. „Atletas“
VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centras, Studentų g. 9A, Akademija (Ringaudai)
Šį sezoną: 73:70, 100:71, 72:70

Per paskutiniąsias rungtynes Šakių „Vytis-VDU“ (21/16; 5) vėl išbandys jėgas antraisiais namais tapusiame laikinosios sostinės priemiestyje Akademijoje, o Garliavoje savo namų rungtynes žaidžiančiam „Atletui“ (14/23; 7) tai bus tik sąlyginė išvyka.

Abi komandos jau kurį laiką žino savo galutines vietas, tad galės modeliuoti žaidimą aštuntfinaliui ir viena akimi dairytis į antrojo septyneto kovas, kuriose paaiškės jų būsimi varžovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją