„Atėjo tas momentas, kai kiekviena pergalė tampa aukso vertės. Šioje stadijoje reikia laimėti visas rungtynes, kiek įmanoma jų daugiau, kad patektume į tas atkrintamąsias.

Mes („Monaco“) esame ant tos ribos, kur dvi pergalės mus skiria nuo tų, kurie kapanojasi atkrintamųjų link ir tos pačios dvi pergalės mus skiria nuo lyderių“, – situaciją apibūdino D-Mo.

Lietuvio atstovaujamos ekipos laukia dar 6 rungtynės Eurolygos reguliariajame sezone, 3 iš jų – išvykoje. Nors varžovų gretos neskamba labai grėsmingai, laukia akistatos su „Virtus“, „Valencia Basket“, „Žalgiriu“, „Bayern“, „Partizan“ ir „Anadolu Efes“, vidurio puolėjas nenurašo nė vieno priešininko.

„Kaune žaisti prieš „Žalgirį“ – visi žino, ką tai reiškia. Su „Bayern“ išvykoje taip pat bus labai sunki kova. Turiu omeny, tas tvarkaraštis tik ant popieriaus atrodo lengvas. Būsimi varžovai – jie visi kaunasi dėl vietų aštuntuke, todėl manau, jog laukia labai įnirtingos ir sunkios kovos“, – prognozavo Motiejūnas.

Edgaras Ulanovas, Donatas Motiejūnas

Lietuvį šiais metais nustebino daug kas, tačiau išskirtinį įspūdį paliko Stambulo „Fenerbahče“, kuri sezoną pradėjo užsidegusi, o šiuo metu nuo „Monaco“ atsilieka vos per viena pergale ir rikiuojasi penkta.

„Stambulo komanda, kiek teko kalbėti su jų generaliniu direktoriumi (Maurizio Gherardini), pati buvo nustebusi, kad žaidėjai taip greitai susijungė ir suprato vienas kitą, kad Nicko Calatheso atėjimas tokią įtaką padarė. Jų forma nuo pat sezono pradžios buvo įspūdinga.

Natūralu, kad kažkuriuo momentu žaidimas ėmė strigti, komanda šiek tiek smuko ir turnyro lentelėje. Tačiau žaidimo atžvilgiu, manau, kad jie sugrįš į aukščiausią formą prieš svarbiausias kovas ir bus sunkiai sustabdoma komanda“, – teigė „Monaco“ aukštaūgis.

Jei situacija turnyro lentelėje išliks tokia pati, atkrintamosiose varžybose susidurs būtent Stambulo ir Monako klubai. Motiejūnas pripažįsta, kad serija prieš šią komandą būtų labai intriguojanti.

„Tikrai nelengvas oponentas. Strategiškai stiprus treneris, puikūs individualūs žaidėjai. Scottie Wilbekinas labai pavojingas gynėjas, jie turi ne vieną žaidėją galintį po krepšiu dominuoti. „Fenerbahče“ būtų tikrai stiprus priešininkas.“

D. Motiejūnas nepamiršo pasidžiaugti ir savo komandos solidžiu žaidimu šiame sezone.

„Šių metų rezultatas geresnis nei praėjusių. Komanda atrodo užtikrinčiau, ji tiesiog daug solidesnė, turime labiau patyrusių žaidėjų, kurie žino, ką reiškia žaisti Eurolygoje. Manau, jog šitie ir yra svarbiausi mūsų sėkmės aspektai.“

„Monaco“ kovo 29 dieną laukia ir susitikimas su Kauno „Žalgiriu“.

Naujausiame „Delfi TV“ laidos „Sporto baras“ epizode – Donatas Motiejūnas kalba ne tik apie Eurolygą, bet ir apie NBA, savo gyvenimą Monake ir daugiau. Naujame epizode išgirsite ir apie F-1 sezono startą, prisiminsite garsiausias muštynes NBA istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją