Kviečiame susipažinti su tradiciniu visų dienos rungtynių anonsu.

18 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – Mažeikių „M Basket“
Marijampolės sporto centro krepšinio salė, Gamyklų g. 1, Marijampolė
Šį sezoną: 86:52, 78:61, 67:71

Abi komandos jau žino savo galutines vietas reguliariajame sezone, tačiau vis tiek būtent šis mačas yra centrinė dienos dvikova. „Sūduva-Mantinga“ (30 pergalių ir 6 pralaimėjimai; 1 vieta) pastaruoju metu laimėjo trejas rungtynes iš eilės ir jau yra užsitikrinusi reguliariojo sezono nugalėtojos titulą.

Šeštadienį marijampoliečiai namie negailestingai sutriuškino labai solidų sezoną žaidžiantį Šakių „Vytį-VDU“ 107:74, nors komandos lyderis Aurelijus Pukelis tepelnė 2 taškus. Ar tai reiškia, kad komanda pasiekė savo sportinės formos piką? „M Basket“ (22/14; 4) taps labai geru lakmuso lapeliu šiam klausimui patikrinti.

Patys mažeikiškiai jau užsitikrino ketvirtąją vietą bei paskutinį tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį. Tiesa, pastarajame ture „M Basket“ skaudžiai išvykoje pralaimėjo „Telšiams“ 67:83. Reguliariojo sezono trečiajame rate Mažeikių komanda namie nugalėjo marijampoliečius 71:67, tad šiandien pasistengs tai pakartoti ir reabilituotis už šeštadienio nesėkmę.

18 val. Kauno r. „Atletas“ – Kauno „Žalgiris-2“
Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava
Šį sezoną: 85:93, 68:72, 62:72

„Atletas“ (14/22; 7) jau neturi galimybių pakilti iš 7-osios pozicijos, o „Žalgiris-2“ reguliarųjį sezoną tikrai užbaigs trečias. Šios rungtynės abiem komandoms yra puiki proga pradėti daryti namų darbus besirengiant atkrintamosioms varžybos, tačiau ir tarpusavio dvikovose „Atletas“ turėtų norėti iškovoti bent vieną pergalę.

Šį sezoną kartais itin galingai rungtyniavę žalgiriečiai nė karto nesutriuškino šios dienos varžovų, visada dėl pergalės turėjo kovoti, tad galime tikėtis įdomios dvikovos ir šį vakarą. „Atletui“ tai yra ir proga nutraukti nemalonią 4 pralaimėjimų seriją bei pasigerinti nuotaiką, kuri dėl vos 2 iškovotų pergalių per pastarąsias 11 rungtynių neturėtų būti labai gera.

18 val. „Šilutė“ – „Telšiai“
Vydūno gimnazija, Atgimimo al. 3, Šilutė
Šį sezoną: 67:71, 67:106, 62:82

„Telšiai“ (28/9; 2) taps pirmąja pirmojo septyneto komanda, kuri užbaigs reguliarųjį sezoną. Ryčio Vaišvilos auklėtiniai pastarajame ture namie nepaliko vilčių Mažeikių komandai, tad neturi didelių priežasčių nerimauti. Galbūt Šilutėje vėl daugiau galimybių žaisti sulauks amerikietis Seanas Fasoyiro, kol kas treneriui taip ir nesugebėjęs įrodyti, kad gali rimčiau padėti komandai.

„Šilutė“ (16/20; 6) antrą kartą iš eilės namų rungtynes turės žaisti be žiūrovų. Pirmasis baigėsi gana nemaloniai – pralaimėta „Žalgiriui-2“ 66:82. Šį kartą laukia ne mažiau grėsmingas varžovas, kuriam šį sezoną pralaimėta visus 3 kartus, tad lengviau tikrai nebus.

18 val. Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ – „Kretinga-VR Servisas“
Klaipėdos sporto bazių valdymo centras, Dariaus ir Girėno g. 10, Klaipėda
Šį sezoną: 59:92, 67:81, 77:85

„7bet-NKL“ turnyro lentelės antrojo septyneto komandų kovas atidarys labai svarbi dvikova Klaipėdoje. Šeimininkų „Neptūnas-Akvaservis“ (7/29; 14) jau seniai neturi galimybių pakilti iš paskutinės vietos, tačiau „Kretinga-VR Servisas“ (13/23; 12) šiandien gali pelnyti aukso vertės tašką, galbūt atversiantį kelią į aštuntfinalį.

Kretingiškiai turi po lygiai taškų su į paskutinę vietą aštuntfinalyje taip pat pretenduojančiais Palangos „Kuršiais“, bet yra įgiję pranašumą tarpusavio rungtynėse. Jei „Kretinga-VR Servisas“ šiandien laimėtų, o „Kuršiai“ pralaimėtų, paskutinės reguliariojo sezono rungtynės abiem komandoms taptų tik formalumu, o į aštuntfinalį keliautų Kretingos komanda.

18.30 val. Palangos „Kuršiai“ – Joniškio „Delikatesas“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga
Šį sezoną: 78:73, 73:82, 78:82

„Kuršiai“ (13/23; 13) toliau balansuoja ant prarajos krašto. Palangos komanda šiandien savo rungtynes pradės vėliau nei tiesioginė konkurentė dėl vietos aštuntfinalyje „Kretinga-VR Servisas“, tad rungtynių pabaigoje jau žinos, ar dar turi galimybę suklysti, ar mačas su Joniškio ekipa (16/20; 10) jau bus tapęs žūtbūtiniu. Aritmetika – paprasta: jei Kretingos komanda laimi, o Palangos – pralaimi, „Kuršiai“ lieka už atkrintamųjų varžybų borto. Visais kitais atvejais atomazga keltųsi į paskutinį turą.

„Delikatesas“ po to, kai prarado vidurio puolėją Povilą Gaidį, atrodė, pats balansuos ties iškritimo iš aštuntfinalio zonos riba, tačiau komanda sugebėjo laimėti dvejas pastarąsias rungtynes ir užsitikrinti vietą atkrintamosiose varžybose. Maža to, Joniškio komanda dar turi ir galimybių pakilti į 8-ąją poziciją, tad šiandien tikrai turės pakankamai motyvacijos siekti pergalės.

19 val. Vilniaus „Rytas-2“ – Vilkaviškio „Perlas“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius
Šį sezoną: 71:95, 112:83, 87:82

„Rytas-2“ (17/20; 9) šiandien taps antrąja komanda, užbaigusia kovas reguliariajame sezone. Pergalė jau 4 kartus iš eilės laimėjusiam sostinės jaunimui leistų bent iki paskutiniojo turo pakilti į 8-ąją vietą.

Tuo metu „Perlas“ (15/21; 11) dar neturi priežasčių bent truputį atsipalaiduoti. Jei Vilkaviškio komanda pralaimėtų abejas likusias rungtynes, o „Kretinga-VR Servisas“ ir „Kuršiai“ abejas laimėtų, už aštuntfinalio borto liktų būtent suvalkiečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją