Dėl geresnio tarpusavio santykio su Klužo Napokos klubu panevėžiečiams ši pergalė leido užsitikrinti vietą pirmajame A grupės aštuonete ir Europos taurės atkrintamosiose.

Rungtynes kur kas sėkmingiau pradėjo svečiai iš Lietuvos, jau per porą minučių po Kristiano Kullamaes tritaškio įgiję aštuonių taškų persvarą (2:10), kurią įpusėjus kėliniui iki dviženklės taikliu tolimu metimu padidino Gediminas Orelikas (7:17).

Visgi šeimininkai neleido varžovams nutolti ir ketvirčio pabaigoje surinkę dešimt taškų be atsako po Yogi Ferrello tritaškio paskutinėmis sekundėmis išsiveržė į priekį (25:23).

Antrasis kėlinys prasidėjo apylyge kova – sužaidus tris minutes rezultatą išlygino Jamelo Morriso tritaškis (29:29), tačiau netrukus Marko Jeremičiaus ir Zorano Dragičiaus tolimi metimai vėl trūktelėjo į priekį savo komandą (35:29).

Ketvirčiui artėjant prie pabaigos lygybę dar kartą atstatę po tritaškį paeiliui pataikę Orelikas ir Kullamae (37:37), bet kėlinį uždarė į Gabrieliaus Maldūno dvitaškį atsakęs Alenas Omičius (45:42), leidęs „Cedevitai Olimpijai“ pirmauti po dviejų kėlinių.

Po ilgosios pertraukos Slovėnijos klubui ir toliau pavyko išlaikyti nedidelį atotrūkį, kai įpusėjus trečiajam kėliniui Alenas Omičius pelnė keturis taškus iš eilės (57:51).

Prasidėjus paskutinėms dviems trečiojo ketvirčio minutėms Manto Rubštavičiaus dvitaškis ir taiklus tolimas Stefano Peno metimas leido panevėžiečiams priartėti iki minimumo (64:63). Tritaškiu atsakė ir Dragičius, bet kitoje aikštelės pusėje savo šešioliktąjį tašką pelnė Kullamae ir vėl priartino svečius (67:65).

Ketvirtąjį kėlinį Liublianos ekipa pradėjo sėkmingomis atakomis, į kurias solidžiai atsakinėjo šešis taškus iš eilės pelnęs Nikola Popovičius (72:71), o Morriso ir Peno dvitaškiai bei Murausko tolimas metimas išvedė „7bet-Lietkabelį“ į priekį (72:78). Gerą svečių atkarpą pratęsė penki pelnyti taškai ir Morriso tritaškis, padidinęs pranašumą iki aštuonių (79:87).

Prasidėjus paskutinėms dviems minutėms šeimininkus vėl priartino Muričiaus dvitaškis, Ferrello tolimas metimas ir Dragičiaus baudos metimas (87:91). Likus šešiolikai sekundžių Morrisas realizavo tik vieną baudos metimą (87:92), bet Muričius prametė iš toli ir svečiai pasiekė pergalę.

„Cedevita Olimpija“: Yogi Ferrellas 22, Alenas Omičius 15, Zoranas Dragičius 15, Joshas Adamsas 13 taškų.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 22 (3/6 dvit., 5/9 trit., 1/3 baud.), Jamelas Morrisas 19, Kristianas Kullamae 16, Nikola Popovičius 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją