Dėl pozicijos pirmajame turnyro komandų aštuntuke kovojantys žalgiriečiai sieks sugrįžti į pergalių kelią po dviejų iš eilės skaudžių nesėkmių susitikimų Ispanijoje, kai buvo nusileista Madrido „Real“ ir „FC Barcelona“ klubams. Pergalės skonį po pertraukos Kauno ekipa pajautė praėjusį savaitgalį „Betsafe“–LKL čempionato rungtynėse Kėdainiuose nugalėdama „Nevėžio–Optibet“ ekipą.

„Situacija yra tokia, kuri kažkiek neramina. Nerandame savo žaidimo, bet reikia suprasti, kad pralaimėjome dviem labai pajėgioms komandoms. Aišku, galėjome sužaisti daug geriau. Grįžę sužaidėme geras rungtynes LKL čempionate, po to turėjome geras treniruotes iki šio vakaro dvikovos. Tiesiog turime eiti ir kautis“, – teigė Tomas Dimša, kalbėdamas su „Žalgiris TV“.

Pirmadienio vakarą į Vokietijos sostinę atvykęs „Žalgiris“ antradienį surengė treniruotę būsimų rungtynių arenoje. Kauniečiai sieks nekartoti dvikovos su ALBA klaidų Kaune, kai anksti į priekį pabėgę Israelio Gonzalezo auklėtiniai vienu metu turėjo net 20-ies taškų persvarą. Tiesa, tąkart žalgiriečius išgelbėjo tritaškių seriją surengęs Keenanas Evansas bei prie jo prisijungę komandos draugai.

„Turėsime treniruotę, pražiūrėsime jų visus derinius. Manau, turime nepadaryti tos pačios klaidos, kurią darėme Kaune, kai leidome jiems pabėgti į priekį 20 taškų skirtumu. Tada tik sėkmės dėka grįžome į rungtynes ir jas perlaužėme. Taip žaisti negalime, nes ALBA – bėganti komanda, metanti daug tritaškių“, – tikino T. Dimša.

„Žalgirio“ gynėjas nesureikšmino ir fakto, kad ALBA Eurolygos turnyro lentelėje su 7 pergalėmis po 26 turų užima paskutinę, 18-tą, poziciją.

„Pasiruošimas mums dėl to nesikeičia. Iš jų pusės yra laisvumas, nes jie neturi, ko prarasti. Jie eis žaisti ir kautis. Aišku, kad jie norės iškovoti kuo daugiau pergalių Eurolygos sezone“, – kalbėjo krepšininkas.

Kauno ekipą dar vienose šio sezono išvykos rungtynėse Eurolygoje žada palaikyti nemažas sirgalių būrys iš Lietuvos ir kitų pasaulio kampelių. T. Dimša džiaugėsi, kad jau nekart žalgiriečiai varžovų arenose jausdavo tvirtą savų fanų užnugarį.

„Labai džiaugiamės. Mūsų sirgaliai yra nerealūs. Tiek Barselonoje, tiek Valensijoje ar kituose miestuose jų atvykdavo neįtikėtini skaičiai. Žiauriai smagu, jaučiame didžiulį palaikymą“, – aiškino žaidėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją