Eurolygoje žalgiriečiai skaudžiai pralaimėjo paskutines dvejas rungtynes Ispanijoje – 69:96 Madrido „Real“ ir 74:93 „Barcelona“ komandoms. Vis dėlto „saldainis sielai“ savaitgalį buvo triuškinanti pergalė vietiniame fronte – 97:69 nugalėti kėdainiečiai.

„Laukia nestandartinė komanda, žaidžianti netipišką krepšinį – geras kamuolio judėjimas, didelis puolimo greitis. Aišku, orientuojamės pirmiausiai į save. Po Karaliaus Mindaugo taurės buvo emocinis ir fizinis atoslūgis, dirbome treniruotėse, bet kol kas viso to gero nepavyko dar perkelti į aikštę. Tikimės tai padaryti dabar, nes kiekvienos rungtynės labai svarbios. Atsakingai į tai žiūrime“, – spaudos konferencijoje prieš išvyką kalbėjo K. Maksvytis.

Artėja sezono kulminacija, ar žiūrint į bendrą turnyro vaizdą atsiranda daugiau spaudimo?

„Nesinori žiūrėti labai toli, koncentruojamės į artimiausias rungtynes. Šiandien tai – pasiruošti rungtynėms su ALBA ir laimėti, o tada žiūrėsime antras rungtynes. Tikimės, žinoma, kad pagerinsime žaidimą. Viskas mūsų rankose“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

ALBA krepšininkų situacija nepavydėtina – per paskutines 8 rungtynes jie pergalę šventė tik kartą. Praėjusią savaitę Berlyno komanda išvykoje 74:88 nusileido Belgrado „Partizan“. Šiose rungtynėse Israelio Gonzalezo auklėtiniai suklydo net 23 kartus. Tai yra viena klaida mažiau nei klubo antirekordas.

K. Maksvytis akcentavo, kad net jei Berlyno komanda nepretenduoja į atkrintamąsias varžybas, tai nereiškia, kad ji žais silpniau – atvirkščiai, neturėdama, ko prarasti, gali sužaisti labai geras rungtynes.

„ALBA žaidžia greitą puolimą su daug perdavimų. Blogiausia, kai ALBA primeta savo žaidimą, priverčia žaisti greitai, chaotiškai, tame jie gerai jaučiasi. Jie daro daug užtvarų be kamuolio, veržiasi, greitai pereina iš vienos aikštės pusės į kitą, kartais net surezga ataką nesumušę kamuolio į parketą. Kaune mes išsigelbėjome dėl stebuklingo ketvirto kėlinio (Pirmose tarpusavio rungtynėse Kaune 88:81 triumfavo „Žalgiris“). Dabar nenorime duoti to pranašumo varžovams“, – kalbėjo jis.

K. Maksvytis taip pat kalbėjo, kad aukštaūgis Tyleris Cavanaugh sveiksta, legionierius gali grįžti į aikštę gegužės pradžioje.

Paklaustas, ar nenorėtų pamėginti kelti savo kandidatūrą į miesto merus ar savivaldybės rinkimuose, K. Maksvytis šyptelėjo: „Esu ne kartą kviestas dalyvauti Kaune ir Klaipėdoje, Kretingos rajone, bet tikrai kol kas nesiruošiu eiti į politiką. O savo pilietinę teisę sekmadienį atlikau.“

Rungtynių antradienį Berlyne pradžia – 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją