Kauno „Žalgiris“ (18-3) po didžiosios pertraukos įjungė aukštesnę pavarą ir taip iškovojo trečiąją pergalę paeiliui „Betsafe-LKL“ čempionate – išvykoje 97:69 (26:15, 21:23, 29:11, 21:20) sutriuškino Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (9-12).

Spaudos konferencijoje K. Maksvytis pirmiausiai prakalbo apie dalykus, kuriuos reikėtų taisyti.

„Prie ko galima šiandien prikibti? Du dalykai – antras kėlinys, kurio nekontroliavome – įsivėlėme į chaosą tiek gynyboje, tiek puolime. Antra – puolime varžovų atkovoti kamuoliai (aikštės šeimininkai atkovojo net 17 kamuolių puolime). Šiuos dalykus norėtųsi pataisyti, o visa kita pavyko. Kai sumetėme tritaškius, atsirišo rankos, puolimas gražiai atrodo“, – kalbėjo jis.

„Žalgirio“ vedlys teigė, kad prieš rungtynes buvo iškeltas tikslas praleisti į savo krepšį kuo mažiau taškų. Deja, jis pripažino, kad antrajame kėlinyje to nepavyko padaryti.

„Apskritai tvarkaraštis nėra lengvas, tad šiandien tiek daugiau žaidžiantiems, tiek mažiau rungtynės buvo saldainis sielai. Manau, sužaidėme geras rungtynes, laukiame kitų tokių“, – kalbėjo K. Maksvytis.

„Žalgirio“ kitą savaitę Eurolygoje laukia dvejos rungtynės – antradienį išvykoje su Berlyno ALBA, o ketvirtadienį namie su Vilerbano ASVEL.

„Smagu žaisti sausakimšoje Kėdainių arenoje. Suprantame, kad daug kas ateina pažiūrėti „Žalgirio“, bet ir mums smagu, – po rungtynių kalbėjo „Nevėžį-Optibet“ vyriausiasis treneris G. Petrauskas. – Žinoma, trečias kėlinys. Paleidome. Buvo momentų, kai jau buvo tikrai gėda. Galėjome geriau pakovoti. Suprantame, kam pralaimėjome, bet norėjome geriau.“

Jis taip pat sakė nežinantis, kada į aikštę galės grįžti Arturas Žagaras, kuriam žaidžiant už Latvijos rinktinę plyšo raumuo. Anot stratego, latvis gali praleisti ir dvi, ir aštuonias savaites. Bet kuriuo atveju, jam jau ieškoma pamaina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją