Bendraudamas su Prancūzijos dienraščiu „L'Equipe“ tokią informaciją atskleidė FIBA vadovas Andreas Zagklis, pareiškęs, kad šis klausimas bus iškeltas artėjančiame FIBA valdybos posėdyje.

„Lapkričio mėnesį FIBA valdyba pratęsė Rusijos ir Baltarusijos sportininkų suspendavimą iki balandžio pabaigos, kai vyks kitas mūsų posėdis. Krepšinis yra komandinis sportas, neutralių sportininkų sąvokos įvedimas yra sudėtingas, apie tai nuolat kalbamės su Tarptautiniu olimpiniu komitetu“, – sakė G. Zagklis.

Graikas pranešė, kad FIBA nori leisti Rusijai ir Baltarusijai varžytis 2024 metų olimpinių žaidynių atrankoje.

„Krepšinio olimpinė kvalifikacija prasidėjo jau seniai. Moterų atveju vartai yra Europos čempionatas, kuriame Rusija ir Baltarusija nedalyvaus. Tačiau yra tikimybė, kad suteiksime olimpiniame atrankos turnyre dalyvauti Rusijos vyrų rinktinei. Sprendimas bus priimtas balandį“, – kalbėjo G. Zagklis.

„Nuolat bendradarbiaujame su Tarptautiniu olimpiniu komitetu tam, kad rastume geriausią bendrą sprendimą“, – pridėjo FIBA galva.

FIBA suspendavo Rusiją ir Baltarusiją savo turnyruose 2022 metų gegužės 18 dieną, praėjus beveik trims mėnesiams nuo brutalios Rusijos karinės invazijos į nepriklausomą Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)