Skurdų žalgiriečių puolimą pirmoje mačo pusėje (1/5 tritaškis, 2 rez. perd.) gelbėjo tik nereikalingos varžovų pražangos, bet „Barcelona“ vis tiek kontroliavo padėtį su dominavusiu Nikola Mirotičiumi (16 tšk.) priešakyje – 46:36.

Po pertraukos svečiai iš Kauno neturėjo jokių galimybių pakovoti dėl pergalės ir patyrė ketvirtą pralaimėjimą iš eilės varžovų arenose.

Savo ruožtu „Barca“ ketvirtadienį vakare įsirašė lengviausią pergalę šiame Eurolygos sezone, o N. Mirotičius surengė geriausią pasirodymą. Jo sąskaitoje – 28 taškai (6/7 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 7/7 baudos) ir 27 naudingumo balai.

„Nesmagus pralaimėjimas. Iš esmės beveik visas rungtynes „Barcelona“ kontroliavo, gal tik išskyrus pirmą kėlinį, kurį sužaidėme apylygiai.

Matėsi, kad ir fiziškumas kitoks, tai leido varžovams atkirsti mus nuo derinių. „Barcelonos“ atakų metu lengvai vaikščiojo kamuolys. Mums pirmoje pusėje trūko kontrolės ritmo. „Barcelona“ sužaidė labai geras rungtynes, buvo sunku sulaikyti taip žaidžiančius varžovus.

Patys neatlaikėme to fiziškumo, galbūt ir nustebome dėl to, o to neturėtų būti.

Varžovai laimėjo kovą po „lenta“, tas pats Nikola Mirotičius daug žalos pridarė. Daug dalykų iš mūsų pusės tokių, kurių neturėjo būti, jei nori nugalėti „Barceloną“, – po dvikovos rūbinėje konstatavo kapitonas „Žalgirio“ Edgaras Ulanovas.

Puolėjas pelnė 7 taškus, tačiau prarado 5 kamuolius, o jam žaidžiant varžovai pelnė 18 taškų daugiau nei „Žalgiris“ (+/- rodiklis – 18).

Anot jo, ne tik gynyboje šeimininkai rodė raumenis, bet ir puolime, kuriant atakas „Barcelonos“ žaidėjai užsiiimdavo tinkamas pozicijas ir tai leisdavo lengvai pelnyti taškus.

Jau tampa tendencija, jog „Žalgiris“ pavyzdingai kovoja namuose, bet skaudžiai pralaimi Barselonoje.

„Negalvoji keliaudamas į išvyką, kad pralaimėsi 20 taškų skirtumu. Pasikartosiu, varžovai sužaidė labai geras rungtynes, suteikė vadovėlinių pamokų, iš kurių gali mokytis ir jomis pasinaudoti. „Barca“ kantriai žaidė ir atakavo visas silpnas puses.

Be to, davė tokį fiziškumą, į kurį nesugebėjome atsakyti“, – pralaimėjimo priežastis dėstė E. Ulanovas.

Tai antras paeiliui gana slogus Eurolygos mačas kapitonui, prieš savaitę Madride puolėjas pelnė vos 3 taškus, nors šiame sezone įprastai Eurolygoje pelno po 11 taškų ir renka po 13 naudingumo balų.

„Nesusimąsčiau apie tai, apie sportinę formą. Anksti daryti kažkokias išvadas, būna ir gerų, būna ir prastų momentų. Sezonas ilgas ir reikia žiūrėti į priekį“, – kalbėjo E. Ulanovas, paklaustas apie galimą suprastėjusią asmeninę sportinę formą.

Žalgiriečių tvarkaraštyje – dviguba Eurolygos savaitė: antradienį išvykoje mūšis su Berlyno ALBA, ketvirtadienį – akistata namuose su ASVEL.

Žiūrint į tvarkaraštį ir „Žalgirio“ situaciją, panašu, komandai reiktų laimėti 6 iš likusių 8-ių rungtynių, jei klubas puoselėja viltis prasibrauti į Top-8.

Tačiau kapitonas iškart pabrėžė, kad kažką skaičiuoti nėra prasmės.

„Neturime teisės to skaičiuoti, kiek reikia, kiek nereikia pergalių. Paprasčiausiai neužsiimti matematika, nes viskas mūsų rankose“, – tvirtino E. Ulanovas.

Anot kapitono, nėra stebuklų geresnio žaidimo paieškose.

„Paprasčiausiai būtina aklai pasitikėti vienas kitu, palaikyti vienas kitą ir žaisti labiau komandiškai. Kartais trūksta puolime tokio pasitikėjimo, papildomo perdavimo, nebūtina griebtis pirmos opcijos. Svarbu ruoštis kitoms rungtynėms ir išlikti kartu“, – pasikartojo E. Ulanovas.

Krepšininkas liko nustebintas „Žalgirio“ sirgalių kiekiu „Palau Blaugrana“ arenoje.

„Fantastika, momentais jie buvo garsesni, neįtikėtina, ką šiemet jie išdarinėja, nekalbu apie namų rungtynes, kuriose dažnai nėra laisvų vietų.

Apskritai, juos girdime kiekvienose išvykos rungtynėse. Ačiū už palaikymą, nors kartais mes turime slogias dvikovas, tačiau norisi labai padėkoti už tokią paramą“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba: „Žalgiris“ antradienį skris į Berlyną, kur susirems su turnyro autsaidere ALBA, o ketvirtadienį namuose priims Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)