Prieš rungtynes Š. Jasikevičių audringais plojimais pasitiko tiek vietos publika, tiek ir gausiai į „Palau Blaugrana“ areną atvykę „Žalgirio“ sirgaliai.

Savų aistruolių karštai palaikomi svečiai iš Kauno pirmavo tik pirmomis dvikovos minutėmis.

Manau, kad „Žalgiris“ nėra geriausioje sportinėje formoje.
šarūnas Jasikevičius

Sėkmingai kėlinio pabaigą sužaidę šeimininkai antrame spurtavo 6:0 ir atitrūko 25:17.

Atrodė, kad „Barcelona“ greitai nutols solidžia dviženkle persvara, tačiau žalgiriečiai sugebėjo pristabdyti Šaro vyrus ir išlaikydavo kovinį 5-8 taškų deficitą.

Visgi intriga laikėsi neilgai: prieš pat pertrauką dviženklę persvarą įgijusi „Barca“ kontroliavo situaciją po pertraukos ir pasiekė solidžiausią sezono pergalę (93:74).

Tas kovotojų mentalitetas yra svarbus, bet to nepakaks siekiant patekti į atkrintamąsias. Reikia gerinti žaidimą.
šarūnas Jasikevičius

Š. Jasikevičiaus kompanija pakiliomis nuotaikomis pasitiks dvigubą Eurolygos savaitę, kurioje lauks kitokio kalibro varžovai: svečiuose – turnyro favoritų Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Fenerbahče“ testai.

„Rokai, ką patartum „Žalgiriui“?, – įsiveržęs į žiniasklaidai skirtą „mix“ zoną šypsodamasis Š. Jasikevičius klausė savo auklėtinio, kuris tuo metu atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

„Sukovoti!“, – nedvejodamas atšovė R. Jokubaitis.

„Bet kovoti nebeužtenka, reikia pradėti šiek tiek geriau žaisti“, – įžaidėją papildė Š. Jasikevičius, perėmęs visą žurnalistų dėmesį.

– Atrodė, „Barcelona“ sužaidė tobulas rungtynes, komanda svečius pranoko kone pagal visus statistikos parametrus?, – po dvikovos žurnalistų buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Tikrai solidžiai, išskyrus vienu momentu, kai padarėme kelias nelogiškas baudas. Turėjome iki pertraukos atitrūkti daugiau taškų, galėjome 15-16 taškų pranašumą turėti po dviejų kėlinių.

Manau, kad dominavome, nėra daugiau kažkokių abejonių.

– Nikola Mirotičius sužaidė savo rezultatyviausias šio sezono rungtynes Eurolygoje – net 28 taškai, ar puolėjas arti savo geriausios sportinės formos?

– Manau, kad dar ne. Jis stengiasi, dirba pagal specialią programą. Nelabai žiūrėdami į rezultatą ribojome jo žaidimo laiką tiek dvikovoje su „Monaco“, tiek su „Žalgiriu“. Jis daug papildomai dirba su Justu (Grainiu, atletinio rengimo treneriu). Prieš tą lemiamą atkarpą reikia jį įvesti į geresnę fizinę kondiciją.

– Ne pirmą kartą „Barcelona“ prieš „Žalgirį“ laimi solidžiu pranašumu, tačiau turi problemų Kaune. Tai namų aikštės faktorius?

– Kažkiek taip. Kaune visiems sunku. Šį rudenį dar nelabai žinojome, ką gali „Žalgiris“. Be to, žiauriai sunku motyvuoti žaidėjus prieš kiekvieną Eurolygos ar ACB kovą.

Ypač sezono pradžia nelengva, visi sugrįžę po Europos čempionato. Norisi iš žaidėjų išspausti maksimumą, bet kartais tai išties sudėtinga.

Šarūnas Jasikevičius, Nikola Mirotičius

– Ar per savo karjerą pamenate tokią konkurencingą Eurolygą?

– Tokios Eurolygos tikrai nebuvo. Kita vertus, kai visi gali žaisti ir įveikti bet ką, tapo aišku, kad niekas čia nebenustebins. Visi gali nugalėti visus.

Taip jau buvo prieš tai kelerius metus ir link to Eurolyga eina.

Manau, „Žalgiris“ nuostabiai tą daro, klubas kompensuoja lyderio netektį.
šarūnas Jasikevičius

– Ar nenustebote, kad „Žalgiris“ gana anksti nuleido rankas?

– Manau, kad „Žalgiris“ nėra geriausioje sportinėje formoje.

Tas kovotojų mentalitetas yra svarbus, jie laimi niekieno kamuolius ir panašiai, bet to nepakaks siekiant patekti į atkrintamąsias. Reikia gerinti žaidimą. Be to, komanda turėjo tiek nesėkmių, prisiminkime Keenano Evanso traumą, vėliau I. Tayloro.

Nepaisant to, „Žalgiris“ visada kovoja. Tiesiog malonu žiūrėti į „Žalgirį“. Taip pat žinau, kad po iškovotos taurės yra sunku, nes vėl reikia iš naujo užkurti emocijas. Bet tikiu, Kaziui pavyks užkurti komandą.

Pagal „Žalgirio“ tvarkaraštį bus tų komandų, kurias reikia nugalėti Kaune ir daug šansų, kad tą žalgiriečiai padarys.
šarūnas Jasikevičius

– Šiandien „Žalgirį“ bandė užkurti sirgaliai, kartais atrodė, kad Kauno komanda žaidžia namie.

– Čia atvyksta „Partizan“, „Maccabi“ sirgaliai, tad žinojome, kad čia bus ir „Žalgirio“ fanai.

Ko gero, jie mušė rekordus, plūdo užklausos, kaip gauti bilietus draugams ir panašiai. Standartinė „Žalgirio“ išvyka.

Šarūnas Jasikevičius

– Laukia lemiama Eurolygos atkarpa. Prieš tai dvejus metus iš eilės „Barcelona“ laimėjo reguliarųjį sezoną, bet titulais džiaugėsi „Anadolu Efes“. Ko galima pasimokyti iš ankstesnių metų?

– Nieko. Tiesiog sau suteikti dar vieną šansą.

Nėra jokių burtų lazdelių, paprasčiausiai eini, stengiesi, kad dar turėtum vieną šansą užsikabinti ir kovoti dėl titulo. Nebūtinai Eurolygos, bet tiek ACB, ar taurės turnyro, kur mums nepavyko.

– K. Maksvytis yra minėjęs, jog būtų įdomu pamatyti, ką „Žalgiris“ butų nuveikęs turėdamas sveiką K. Evansą. Jūsų manymu, kaip toli galėjo „Žalgiris“ eiti su K. Evansu?

– Jis žaidė įspūdingu lygiu. Bet turi numatyti, kad sezone gali nutikti bet kas. Nebūtinai prognozuoti traumą, tačiau sezonas ilgas, pasitaiko pakilimų ir duobių.

Ne visada komandos gali pasikliauti savo pagrindiniais žaidėjais, turi jiems rasti alternatyvą. Aš manau, „Žalgiris“ nuostabiai tą daro, klubas kompensuoja lyderio netektį.

Dabar atėjo toks įdomus momentas – viskas „Žalgirio“ rankose. Pagal „Žalgirio“ tvarkaraštį bus tų komandų, kurias reikia nugalėti Kaune ir daug šansų, kad tą žalgiriečiai padarys.

Eurolyga, "Barcelona"- "Žalgiris"

– Strategas K. Maksvytis prieš išvyką buvo paklaustas apie „Barcelonos“ žaidėją, kurį norėtų matyti komandoje. Ar yra žalgirietis, kurį norėtumėte matyti savo ekipoje?

– Yra tų gerų žaidėjų. Tas taps E. Ulanovas žaidžia įspūdingą sezoną. Įdomu, ar Ignas Brazdeikis dės kitą žingsnį elito lygio link. „Žalgiris“ vasarą padarė nuostabų darbą, sukūrė gerą komandą, svarbiausia tokią, su kuria tapatinasi sirgaliai. Aš įsivaizduoju, kad jiems patinka, kaip komanda kovoja, perka bilietus ir palaiko.

Žaidžia daug lietuvių, komandoje latvis Rolandas Šmitas, vaizdas nuostabus.

– Panašu, E. Ulanovas žaidžia proveržio sezoną, ar stebina puolėjo lyderystė?

– Jam tenka daugiau atsakomybės. Man vadovaujant daug žaidė nugara, gerai kovojo dėl kamuolių, sėkmingai žaidė „pikenrolus“, dabar nevengia lyderystės, nes paprasčiausiai daugiau nėra kam jos imtis.

Tuo žaidimu veidu į krepšį E. Ulanovas nulėmė daug rungtynių.

– Dabar greta Pauliaus Jankūno su kostiumu į rungtynes keliauja ir Mantas Kalnietis. Kaip jums atrodo šie vyrukai jau kaip nebe krepšininkai, o komandą lydintys asmenys?

– Gerai (šypsosi), abu gražūs vyrai, kodėl ne. Labai svarbu organizacijai juos turėti greta. Šiandien pietavome su Pauliumi, kalbėjome, kad Jankis buvo komandos stuburas.

Visada sakau, jog nežinau, kaip būtų susiklosčiusi mano karjera, jei ne Paulius rūbinėje, kuris visada pastovėdavo už komandą.

Tokie dalykai yra labai svarbūs. Vietiniai žaidėjai labiausiai jaučia klubą, komandos, sirgalių nuotaikas, padarys viską, kad tik tai komandai viskas būtų iki galo padaryta.

K. Maksvyčio auklėtiniai kovo 7-ą svečiuose susitiks su Berlyno ALBA, kovo 9-ą namuose priims Vilerbano ASVEL ekipą.

Per pirmą komandų susitikimą Kaune spalio 20 d. žaliai-balti palaužė katalonų ekipą minimaliu skirtumu 73:72. Tiesa, tada „Barcos“ gretose dar nežaidė traumuotas N. Mirotičius, o nugalėtojams padėjo tiek Keenanas Evansas, tiek Tyleris Cavanaugh.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)