Jei baudos aikštelėje aukštaūgis pasižymėjo dievišku „kabliu“ ir vieną po kito skynė ne tik komandinius, bet ir individualius apdovanojimus bei gerino rekordus, tai už aikštelės ribų jį nuolatos lydėjo skandalai. Vienos spalvingiausių Lietuvos krepšinio pasaulio asmenybių gyvenimo istoriją atvirai atskleidžia „Go3“ originalus turinio šešių dalių dokumentikos ciklas „Einikis“.

„Kiekviena šalis turi savo „Rodmaną“, bet iki šiol ši įvairialypė asmenybė likdavo už vaizdo turinio kūrėjų akiračio. Nutarėme rizikuoti ir manome, kad rizika pasiteisino, nes rezultatas gavosi pribloškiantis – krepšinio gerbėjai galės prisiminti legendinius G.Einikio pasiekimus ir pergales, o sensacijų medžiotojai, tikrai gaus daug „mėsos“.“ – sensacingą dokumentiką pristato Justinas Docka, „Go3“ programų direktorius.

Einikis ne kartą buvo paslydęs. Narkotikai, alkoholis, azartiniai lošimai, smurtas artimoje aplinkoje, nuolatos varstomos teismo salių durys – tamsioji krepšininko gyvenimo pusė, neretai į antrą planą nustumianti įspūdingą jo trofėjų kolekciją.

Nuo pat mažų dienų Einikį supę žmonės pastebėjo vieną dalyką – tai uždaras ir tylus vaikis, geriausiai besijausdavęs rankose laikydamas oranžinį kamuolį. Vos žengęs ant parketo jis imdavo „karšti kailį“ kelią pastoti mėginusiems varžovams. Jo aukomis tapdavo ir patys garsiausi krepšinio vardai.

„Tai pasaulinės kasės žaidėjas, – prisiminimais apie ilgametį komandos draugą Kauno „Žalgiryje“ ir Lietuvos rinktinėje dalinosi kitas legendinis šalies krepšininkas Rimas Kurtinaitis. – Pamenu Atlantos olimpines žaidynes, kuomet jis žaidė prieš Shaquille‘ą O‘Nealą. Savo laiku net Arvydas Sabonis, žaisdamas už Portlando „Trail Blazers“, nesustovėdavo. Einikis jį „rengė“ kaip kokį vaiką. Visa salė plojo atsistojusi. Tai yra legenda, aukšto meistriškumo žaidėjas.“

Apie „Pūkiu“ pravardžiuoto krepšinio virtuozo gyvenimo viražus prodiuserių Igno Grinevičiaus ir Rolando Skaisgirio kurtoje dokumentikoje „Einikis“ pasakoja daugybė Lietuvos krepšinio legendų – Darius Songaila, Jonas Kazlauskas, Vladas Garastas, Linas Kleiza, Tomas Pačėsas, Gintaras Krapikas ir kiti. Savo akimis matytus Einikio pakilimus ir nuopuolius nupasakojo ir artimiausieji žmonės, tarp kurių ir žmona Jurgita.

Sensacingas šešių dalių dokumentikos ciklas „Einikis“ – nuo kovo 2 d. tik per naujos kartos televiziją „Go3“!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją