Žalgiriečiai šią Eurolygos dvikovą pasitinka po skaudžios nesėkmės praėjusią savaitę kitai Ispanijos ekipai – Madrido „Real“. Po rungtynių išvykoje žaliai baltų krepšininkai gavo kelias dienas poilsio, po kurių šią savaitę grįžo į įprastinį treniruočių režimą.

„Turėjome pora dienų ir gerai pailsėti, ir po to padirbėti. Manau, esame pasiruošę rungtynėms. Grįžome į tą įprastinį pasiruošimo dvikovoms ritmą, kuris mums yra įprastas. Buvo laiko viskam“, – dalindamasis mintimis prieš laukiančią dvikovą su „Žalgiris TV“ pasakojo Arnas Butkevičius.

Pirmose komandų tarpusavio rungtynėse Kaune spalio 20-ąją žalgiriečiai palaužė katalonų ekipą minimaliu skirtumu 73:72. Tiesa, tose rungtynėse „FC Barcelona“ gretose dar nežaidė vasarą traumą patyręs Nikola Mirotičius, o „Žalgirio“ gretose rotacijoje buvo Keenanas Evansas bei Tyleris Cavanaugh.

„Abi komandos nuo tų rungtynių kažkuo skiriasi. Nikola Mirotičius jiems yra stabilumo garantas, įnešantis patirties. Jo žaidimas suteikia stabilumo visai komandai. Iš tos pusės jie atrado savo stabilesnį komandišką žaidimą. Aišku, yra pasikeitimų ir pas mus. Vėlgi, kažkiek mes dar ieškome kelio į tą žaidimą, kuriame buvo anksčiau. Manau, kad žingsnis po žingsnio būsime ten, kur buvome“, – tikino žalgirietis.

Dvikovoje „Žalgirio“ arenoje, anot A.Butkevičiaus, kauniečiai demonstravo puikų fiziškumą ir laikėsi žaidimo plano. Tai rodo ir laimėta kova dėl atšokusių kamuolių puolime (14–9) bei daugiau išmestų baudų metimų (17 prieš varžovų 11).

„Turime pasiimti disciplinos ir kovingumo. Tame susitikime mes tikrai žaidėme ganėtinai disciplinuotai ir labai kovingai. Šiuos du didelius dalykus reikia persinešti ir į šias rungtynes. Komandinis žaidimas – labai svarbus, nes žaisdami po vieną esame visiškai kitokia komanda nei žaisdami kartu“, – kalbėjo puolėjas.

Rezultatyviausiai Eurolygoje „FC Barcelona“ gretose rungtyniauja po 14 taškų renkantis N.Mirotičius. Kalbėdamas apie varžovų lyderis A.Butkevičius išskyrė jį, tačiau pridūrė, kad katalonai turi daugiau pavojingų ginklų.

„Išskirčiau N.Mirotičių – tą žmogų, kuris žaidžia stabiliai. Matosi, kad komanda pasitiki juo lemiamais momentais. Klaida būtų išskirti tik jį vieną, nes jų komanda turi daugybę talento, daugybė opcijų puolime. Neakcentuojame tik vieno žaidėjo, nes žinome, kokio aukšto lygio yra visa „FC Barcelona ekipa. Tiek taktiškai, tiek individualiai. Ruošiamės žaisti prieš jų planą“, – teigė krepšininkas.

Ko reikės žalgiriečiams norint sugrįžti į pergalių kelią turnyre? A.Butkevičiaus nuomonė stabdant „FC Barcelona“, bus būtina neleisti rungtynių šeimininkams išnaudoti pranašumus situacijose, kurias jie bandys susikurti.

„Reikia koncentracijos ir didžiulės kovos, turime stengtis išmušti juos iš situacijų, kuriuose jie nori būti. Tą reikia padaryti agresyvia gynyba, dideliu kontakto kiekiu, kas yra mūsų arkliukas. Turime atsinešti tai į būsimas rungtynes ir viską pradėti nuo to“, – būtinus žalgiriečių žaidimo akcentus dvikovoje su „FC Barcelona“ vardijo A.Butkevičius.

Kauno „Žalgirio“ ir Barselonos „FC Barcelona“ rungtynės ketvirtadienį prasidės 20.00 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją