Emocijų proveržis. „7bet-NKL“ savaitės rungtynės tarp „Šilutės“ ir Kauno r. „Atleto“ pažymėtos žaidėjų apsistumdymu ir išvarymu bei dramatišku pratęsimu.

Paulius Danisevičius fantastišku metimu „Atletui“ padovanojo pratęsimą, kuriame apsistumdė Egidijus Dimša ir Povilas Gaidys.

Po vaizdo įrašo peržiūros teisėjai iš aikštės išvarė į konfliktą įsitraukusius Edą Valentą, Deividą Anužį, Roką Grėbliūną, Tomą Kuzminską, E. Dimšą ir P. Gaidį.

Įraše nuo 2 val. 22:25 min.:

Po dramatiškos kovos 69:63 pergalę šventė šilutiškiai, kurie nutraukė septynių nesėkmių seriją.

Uraganinis puolimas. Vilniaus „Rytas-2“ praėjusią savaitę per du mačus iš viso surinko 209 taškus ir pasiekė dvi triuškinančias pergales.

Vilniečiai į Joniškio „Delikateso“ krepšį suvertė 112 taškų, o į „Kretingos-VR Servisas“ – 97.

Karjeros vakaras. Vilniaus „Steko“ gynėjas Tadas Rinkūnas mače su Palangos „Kuršiais“ surengė naudingiausią karjeros pasirodymą.

31-erių kaunietis per 31 minutę pelnė 25 taškus (6/7 dvit., 1/2 trit., 10/12 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas bei surinko 40 naudingumo balų.

Iki šiol jo geriausias pasiekimas buvo 39 naudingumo balai.

Vejasi. Mažeikių „M Basket“ savo žiūrovų akivaizdoje 71:62 įveikė Kauno „Žalgirį“ ir dabar vos viena pergale atsilieka nuo turnyrinės lentelės kaimynų.

Antroje vietoje žengiantys jaunieji žalgiriečiai turi 23 laimėjimus, o besivejantis Mažeikių klubas – 22.

Debiutas. „Kuršių“ gretose debiutavo naujokas Dareialas Franklinas.

30-metis amerikietis pirmosiose „7bet-NKL“ rungtynėse su kretingiškiais per 27 minutes surinko 13 taškų (4/8 dvit., 1/7 trit., 2/3 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvius perdavimus, 3 perimtus kamuolius, 5 klaidas bei 12 naudingumo balų.

Antrajame savaitės mače su „Steku“ legionierius per 15 minučių įmetė 10 taškų (3/7 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, triskart suklydo bei surinko 3 naudingumo balus.

Netikėta. Tiksint paskutinėms keturioms ketvirtojo kėlinio sekundėms Gediminas Leščiauskas iš kampo paleido tritaškį ir taip išplėšė pratęsimą mače su „Steku“.

Klaipėdiečiai per pridėtą laiką 90:89 palaužė Vilniaus ekipą.

G. Leščiauskas šį „7bet-NKL“ sezoną tolimus metimus realizuoja 26,7 proc. taiklumu, o tose rungtynėse iš viso įmetė 2 iš 6 tritaškių.

Geležinė gynyba. „Telšiai“ Kauno r. komandai per paskutines 4,5 žaidimo minutes neleido pelnyti nė taško.

Per šią sunkią atkarpą „Atletas“ suklydo net 5 sykius, o telšiškiai spurtavo 15:0 bei nuskynė užtikrintą pergalę – 87:74.

Papildymai. „Žalgiris-2“ registravo 17-metį puolėją Vytautą Žygą, kuris dar nespėjo debiutuoti „7bet-NKL“ pirmenybėse.

Jaunuolis žais su dviguba „7bet-NKL“ ir Regionų krepšinio lygos (RKL) licencija.

Tuo metu į Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ sugrįžo traumą išsigydęs puolėjas Ignas Labutis. 28-erių marijampolietis žengė į aikštę mače su „Šilute“, tačiau joje nepraleido nė minutės ir spėjo tik prasižengti.

Vienintelis. Šį „7bet-NKL“ sezoną trečią komandą pakeitęs P. Gaidys užsivilko „Šilutės“ marškinėlius.

32-ejų vidurio puolėjas į marijampoliečių krepšį suvertė 14 taškų (1/6 dvit., 4/8 trit.), o mače su „Atletu“ pelnė 9 taškus (3/5 dvit., 1/3 trit., 0/1 baud.) ir atkovojo 8 kamuolius.

Akys ant pakaušio. „Ryto-2“ gynėjas Arnas Adomavičius rungtynėse su kretingiškiais išdalino 11 rezultatyvių perdavimų, o tokį patį pasiekimą užfiksavo ir „Neptūno-Akvaservis“ žaidėjas Adomas Sidarevičius mače su „Steku“.

11 rezultatyvių perdavimų – „7bet-NKL“ sezono trečias geriausias rezultatas tarp visų komandų. Daugiausiai rezultatyvių perdavimų per vieną mačą yra atlikęs Paulius Semaška (13).

A. Adomavičius šį „7bet-NKL“ sezoną vidutiniškai komandos draugams asistuoja 5,1 karto per vienerias rungtynes (penktas lygoje), o A. Sidarevičius – 4,6 (aštuntas lygoje).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją