Likus žaisti 12 minučių iki rungtynių pabaigos dominikiečiai atsiliko 17 taškų, tačiau paskutiniame ketvirtyje surengė spurtą 25:11 ir triumfavo 79:75.

2019 metais sidabro medaliais planetos pirmenybėse pasidabinusi Argentinos rinktinė pirmą kartą nuo 1982 metų liko už pagrindinių varžybų ribos.

Pablo Prigioni treniruojamoje nacionalinėje ekipoje žaidė ryškios žvaigždės. Gabrielis Deckas pelnė 27 taškus, Facundo Campazzo pridėjo 10 taškų, 4 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus. Po 10 taškų pelnė Marcosas Delia ir Nicolasas Laprovittola.

„Mes neužbaigėme savo darbo, nepasiuntėme varžovų į nokautą. Jie atsigavo ir laimėjo. Tai sunkus smūgis emociškai. Bus skaudu žiūrėti pasaulio čempionatą per televiziją. Tai mano atsakomybė“, – kalbėjo Argentinos rinktinės strategas P. Prigioni.

Nugalėtojus į priekį vedė Jeanas Montero, pelnęs 22 taškus. Angelis Delgado pridėjo 7 taškus ir 10 atkovotų kamuolių.

Kitose atrankos rungtynėse Venesuela 57:74 nusileido Kanadai, tačiau dėl argentiniečių pralaimėjimo pateko į pasaulio čempionatą.

Į planetos pirmenybes taip pat bilietą sugriebė Meksika ir Puerto Rikas, triumfavo rungtynėse atitinkamai prieš Urugvajų ir Kolumbiją.

Sekmadienio Amerikos atrankos rungtynių rezultatai:

Venesuela – Kanada 57:74

Argentina – Dominikos Respublika 75:79

Panama – Bahamai 88:66

Brazilija – JAV 83:76

Urugvajus – Meksika 69:82

Kolumbija – Puerto rikas 80:87

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją